Προβολή της Μυκόνου σε Ευρώπη και Ασία

Προβολή της Μυκόνου σε Ευρώπη και Ασία

 

 

 
Στοχευμένες δράσεις του προγράμματος της τουριστικής προβολής ολοκλήρωσε ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων MTC GROUP. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το διάστημα 23-25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της γαλλικής τηλεοπτικής εκπομπής Adrenaline, με την συμβολή του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας. Η εκπομπή, που εξειδικεύεται στα activities, το stand up paddle και το kite surf,θα μεταδοθεί στο κανάλι Equipe 21 στοχεύοντας σε εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό προκειμένου να επιδοθούν σε θαλάσσιες δραστηριότητες.
 
Στις 9 Οκτωβρίου οργανώθηκε η επίσκεψη της έγκριτης δημοσιογράφου Sophie Ibbotson, δημοσιογράφου που αρθρογραφεί για λογαριασμό της Κινέζικης έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού “Travel & Leisure” με στόχο την ανάδειξη του προορισμού σε επιλεγμένο κοινό Κινέζων που ταξιδεύουν εκτός συνόρων.Οι δύο δράσεις προβολής εντάσσονται στο γενικότερο πλάνο που είχε οργανωθεί από την περασμένη χρονιά στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων στη διάρκεια διεθνών εκθέσεων Τουρισμού.
 
Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ αφίξεων σημειώνει το Νησί των Ανέμων έναντι της περυσινής – εξ ίσου επιτυχημένης – τουριστικής χρονιάς. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΤΕ, οι αφίξεις του εννεαμήνου (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) του 2014 είχαν αύξηση κατά 38% περίπου, υπερδιπλάσια της μέσης αύξησης της χώρας που ήταν της τάξης του 15%, ενώ μόνο το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013 κατά 30%, πράγμα που αποδεικνύει ότι επιτυγχάνεται και ο στόχος της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.