Βερώνης για την κακοκαιρία: «Κανείς δεν πλημμύρισε. Θα είμαστε παντού για όλους! Η Μύκονος θα επανέλθει»

Βερώνης για την κακοκαιρία: «Κανείς δεν πλημμύρισε. Θα είμαστε παντού για όλους! Η Μύκονος θα επανέλθει»

 

 

 

Με συντονισμένες ενέργειες αντιμετωπίζει η πολιτική προστασία του Δήμου Μυκόνου την κακοκαιρία που πλήτει το νησί τις τελευταίες ώρες. 
 
Η καλή προετοιμασία των προηγουμένων ημερών αλλά και οι άμεσες παρεμβάσεις και αυτοψίες την στιγμή που ήταν έντονα τα φαινόμενα, σε δύσκολες περιοχές όπως η Λίμνη και ο Ορνός, απέτρεψε την δημιουργία έντονων πλημμυρικών φαινομένων και προβλημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ό Ορνός είχε σχεδόν στεγνώσει μισή ώρα μετά την σφοδρή βροχόπτωση σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο εντεταλμένος πολιτικής προστασίας Μανώλης Κουσαθανάς 
 
 
 
 
Ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κουσαθανά, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Κουσαθανά (Μάγκα) και Δημήτρη Κουτσούκο, τον Δημήτρη Λαζαρίδη και τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΜ Κυριάκο Βασιλά και τον Μανώλη Σικινιώτη, πραγματοποίησαν επισκέψεις και στα αντλιοστάσια διαπιστώνοντας την ορθή λειτουργία τους.
 
 
Η νύχτα αναμένεται δύσκολη καθώς η κακοκαιρία που πλήττει το νησί έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες και τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις. 
 
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τις ενέργειες που έγιναν ο Δήμαρχος αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε δημοσιεύματα που έγιναν από "γνωστούς - άγνωστους" οι οποίοι προσπάθησαν να "προσπάθησαν να πουν ότι πλημμύρισαν σπίτια. Δυστυχώς ο κόσμος τους έχει μάθει και τους έστειλε εκεί που ανήκουν" επισημαίνει και στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα  "Θα τρέχουμε μαζί με τους Μυκονιάτες που βοηθούν, μέρα και νύχτα! Θα είμαστε παντού για όλους! Η Μύκονος θα επανέλθει!".
 
Παράλληλα τονίζει ότι αύριο θα απομακρυνθούν και τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα στις περιοχές που υπάρχουν.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Μυκόνου:
 
"Εκτός από τις υπηρεσίες που ήταν "επί ποδός" λόγω της καταρρακτώδους βροχής, είχαμε φροντίσει να ανοίξουμε (ο Μανώλης Κουσαθανάς εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας)στην άμμο το χαντάκι του Ορνού (που ειχαμε κλείσει λογω του νοτιά), εν γνώσει μας ότι θα βρέξει.
Στη Χώρα στη Λίμνη,  οι Αντιδήμαρχοι και ο Κυριάκος Βασιλάς, άνοιξαν λίγο  πιο πέρα ένα φρεάτιο για εκτόνωση του αέρα και αμέσως τα νερά έφυγαν. 
Οι κάτοικοι ήταν παρόντες και φυσικά κανείς δεν πλημμύρισε.
Πήγαμε εν μέσω βροχής και ελέγξαμε τα αντλιοστάσια λυμάτων, για να διαπιστώσουμε ότι δουλεύουν .
Πήγαμε στις  κεντρικές αρτηρίες να διαπιστώσουμε ότι στα επικίνδυνα σημεία δουλεύουν τα φρεάτια ομβρίων τα οποία μπορεί να φράξουν από φερτά υλικά .
Στην Άνω Μερά οι σύμβουλοι ήταν στους δρόμους παρόλο του ότι εκεί δεν υπήρξε βροχή τέτοιας έντασης.
Και ακόμη γυρνάμε στους δρόμους .
Αύριο μηχανήματα θα καθαρίσουν σημεία του οδικού δικτύου από φερτά υλικά. 
Ο Αντιδήμαρχος Κουτσούκος δημοσίευσε υλικό που δείχνει την περιοχή της Λίμνης που πάντα πλημμυρίζει, να έχει πολύ νερό, και να αδειάζει μετά τη εκτόνωση του αέρα λίγο πιο πέρα. 
Οι γνωστοί άγνωστοι βέβαια, πήραν φωτογραφίες και προσπάθησαν να πουν ότι πλημμύρισαν σπίτια.
Δυστυχώς ο κόσμος τους έχει μάθει και τους έστειλε εκεί που ανήκουν...
Θα τρέχουμε μαζί με τους Μυκονιάτες που βοηθούν, μέρα και νύχτα!
Θα είμαστε παντού για όλους!
Η Μύκονος θα επανέλθει!".