Έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος της μυκονιάτικης σαμπούνας

Έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος της μυκονιάτικης σαμπούνας

 

 

 

(φωτογραφία αρχείου mykonosdaily - Στιγμιότυπο από τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στην Κοινότητα της Άνω Μεράς 1.01.2023)
 
Για την γειτονιά των αγγέλων αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου 2/12 ο Μιχάλης Κουνάνης – Μπαμπέλης και μαζί του έκλεισε ένας κύκλος παράδοσης και διάδοσης της τέχνης της σαμπούνας. Ο κυρ Μιχάλης δεν ήταν απλά ένας παραδοσιακός οργανοπαίκτης. Ήταν ένας άνθρωπος ευγενικός με έντονη παρουσία σε όλες τις μεγάλες στιγμές και τα πανηγύρια του νησιού, μεγάλος μύστης της σαμπούνας - από την κατασκευή μέχρι το παίξιμο - εξέπεμπε πάντοτε το σεβασμό σε κάθε του εμφάνιση είτε ιδιωτικά, είτε επί σκηνής.
 
Από τους τελευταίους βετεράνους της Μυκονιάτικης «γκάιντας» είμαστε πολύ τυχεροί που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας, όπως κι εκείνοι που μαθήτευσαν στο πλάι του, παίρνοντας λίγη από την τέχνη και τη σοφία του.
 
Οι παλαιότεροι τον συνόδευσαν, οι νεότεροι έμαθαν και εμείς ακούγαμε πάντοτε με ενδιαφέρον την σαμπούνα του να κελαϊδά με τρόπο που μόνο εκείνος είχε την δυνατότητα να κάνει, και να χορεύουμε στους ρυθμούς της.
 
Από σήμερα η Μύκονος είναι πιο φτωχή μουσικά αλλά και κοινωνικά καθώς άνθρωποι με την καρδιά και την λεβεντιά του κυρ Μιχάλη ολοένα και εκλείπουν. 
 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και σεβασμό. 
 
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Δευτέρα στις 13:30 στην Άνω Μερά.