Η θυματοποίηση στην πολιτική, τα fake προφίλ και η «άγρα» ψηφοφόρων

Η θυματοποίηση στην πολιτική, τα fake προφίλ και η «άγρα» ψηφοφόρων

 

 

Ένα από τα όπλα της χειριστικής συμπεριφοράς, είναι η θυματοποίηση. Τελευταία το έργο παίζεται συχνά στο νησί με έξαρση τις περιόδους εκλογών. Ειδικά όταν κάποιοι αισθάνονται ότι χάνουν τη μπάλα.
 
Σήμερα φτάσαμε στο σημείο ανώνυμες σελίδες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια με συγκεκριμένο σκοπό και πολιτική κατεύθυνση να καταγγέλλουν ανώνυμα προφίλ ότι προέρχονται από "άλλη" πολιτική κατεύθυνση!! Παρακμιακά φαινόμενα της εποχής που οδηγούν στην απόλυτη κατάντια. 
 
Μετά τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης που απορρίφθηκε από την βράβευση των μαθητών, άρχισε η επιχείρηση λάσπης, εναντίον της για την απόσπαση ψήφων από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. 
 
Φαίνεται ότι "το παιχνίδι είναι στημένο και καλά οργανωμένο" αν θέλαμε να παραφράσουμε το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου. Μόνο που επαναλαμβάνεται και είναι πια σε όλους γνωστό. Όλα στο βωμό της ψήφου για να μην χαθεί η καρέκλα.
 
Όταν χάνεται ο σεβασμός όμως και το θάρρος αντικαθίσταται από το θράσος η λογική μπερδεύεται ή πάει περίπατο. Κι εκεί επιστρατεύεται το συναίσθημα. 
Είναι σα να λέμε «κοιτάξτε τι μας κάνουν»… Για να μην κοιτάξετε αυτά που κάνουμε.
 
Μπορεί σε λίγες μέρες να έχουμε εκλογές, όμως λίγος σεβασμός δεν βλάπτει ούτε απέναντι στα παιδιά και τους γονείς, ούτε όμως και απέναντι σε μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η εκμετάλλευση στο βωμό της ψήφου μαρτυρά συμπεριφορές και αποκαλύπτει χαρακτήρες.
 
Το διακύβευμα των εκλογών (για εκείνους φυσικά που τους ενδιαφέρει το κοινό καλό και όχι αποκλειστικά η δική τους πολιτική διαδρομή) δεν είναι η μετατόπιση των ψηφοφόρων. Αλλά η παρουσίαση των έργων που έγιναν, ή δεν έγιναν και που πάει ο τόπος μας. Και όχι η εστίαση μόνο σε αυτά που «θα» γίνουν. Διότι τα λόγια από την πράξη μια πενταετία δρόμος... 
 
Ωστόσο ένας σύντομος απολογισμός 9ετίας δύο ανθρώπων που έχουν διοικήσει τον Δήμο είναι μια καλή σύγκριση για τον απολογισμό έργων αντίστοιχα. Και μάλιστα μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτό ίσως να βοηθούσε κατά πολύ τους ψηφοφόρους για τα λόγια και τις πράξεις των υποψηφίων εκατέρωθεν.