Ενημέρωση επί το Ορθόν(!) προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ

Ενημέρωση επί το Ορθόν(!) προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ

 

 

Απάντηση του Χρήστου Βερωνη προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ για τα έργα της επιχείρησης "Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και όχι μόνο ότι σας συμφέρει"
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού "Μύκονος Πρώτη Ξανά"
 
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ που μας υπενθύμισε τι έχει κάνει με λεφτά των δημοτών και με την συνδρομή όλων των δημοτικών συμβούλων. Διότι πρόκειται για ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στις οποίες λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι από ΟΛΟΥΣ τους συνδυασμούς. Ξέχασε βεβαίως να αναφέρει ότι:
 
Η στάθμη του νερού στα φράγματα στο τέλος Σεπτέμβρη είναι πάντα χαμηλότερη από ότι στην αρχή… Και ειδικά σε περιόδους που το  χειμώνα είχαμε χαμηλή βροχόπτωση. Η Μύκονος ποτέ δεν έμεινε από νερό, ούτε καν σε περιόδους υψηλής λειψυδρίας όπως ήταν το 1999-2000, γιατί οι αφαλατώσεις υπάρχουν και ενισχύονται από την δεκαετία του ’80! 
 
Αντιθέτως σήμερα Πλατύ Γιαλός, Άγιος Λάζαρος, Καστελλάκια  και άλλες περιοχές κάθε καλοκαίρι δεν έχουν νερό για κάποιες ώρες!... Ενώ πολλές βάνες «κλείνουν» σε ορισμένες περιοχές  για να εξυπηρετηθούν κάποιες άλλες.  Και ευτυχώς που κάθε σπίτι και επιχείρηση έχουν τη δική τους δεξαμενή.
 
Ξέχασε βέβαια να μας πει ότι μπορεί να έχει αφαλατώσεις το νησί, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ για να μεταφέρει τις ποσότητες του νερού που παράγουν οι αφαλατώσεις! Είναι ένα ακόμα έργο που σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει και αφού ήδη είχαν γίνει τομές στο οδόστρωμα του νέου περιφερειακού… 
 
Και βέβαια ούτε λέξη για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!! Κανείς δεν ξεχνάει το μαύρο νερό που έτρεχε στις βρύσες μας και το καφέ που είχαν και φέτος το καλοκαίρι στον Ορνό, στη Μαού και αλλού!
 
Όσο για τα έξυπνα ρολόγια είτε δεν χτυπούν, είτε εκείνοι που τα έχουν στο νου τους δεν ξυπνούν, καθώς οι καθυστερημένες ενέργειες τους οδηγούν στην απώλεια εκατοντάδων κυβικών νερού, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το βράδυ της Κυριακής 18/09! 
 
Αυτά προς το παρών γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι μόνο ότι τους συμφέρει.