Μην επιχειρείτε να κάνετε τις εκλογές «σπαγγέτι γουέστερν»

Μην επιχειρείτε να κάνετε τις εκλογές «σπαγγέτι γουέστερν»

 

 

Πολύ γούστο έχουν τελευταία κάποιες αναρτήσεις. Προσπαθώντας να προτάξουν υποψηφίους, μας θύμισαν το ιταλικό σπαγγέτι γουέστερν παραγωγής 1966 «ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε, με πρωταγωνιστές τον Κλιντ Ίστγουντ, τον Λι Βαν Κλιφ και τον Ίλαϊ Γουάλας. 
 
Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ψυχαγωγική τηλεόραση, αλλά με την καθημερινή ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
 
Η μετάφραση στη σημερινή πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι: 
 
Ο καλός…(ο αναρμόδιος)
Ο νέος που δεν έβαλε ούτε τούβλο στο νησί με δική του πρωτοβουλία. Κάνει χαρούλες, δηλώνει αναρμόδιος και έχει δυναμική ινφλουένσερ.
 
Ο κακός…(ο αποτελεσματικός)
Ο άνθρωπος που χάρισε τη ζωή του στο δήμο και δημιούργησε τις υποδομές για την ανάπτυξη του και την τουριστική πορεία του νησιού. Ότι έργο υπάρχει σήμερα στο νησί είναι από το 1990 και φέρει την υπογραφή του.
 
Ο άσχημος… (ο "καθαρός") 
Καθαρός δεν είναι εκείνος που πλύθηκε, αλλά αυτός που δεν λερώθηκε. 
Απευθύνεται στους πολίτες πάντα προεκλογικά. Έχει χάσει τρεις φορές μετά την τελευταία μάλιστα το 2014 από τον Κουκά, να μην καταδεχθεί να καθίσει καν στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου και πριν αναλάβει, παραιτήθηκε. Βέβαια το 2019 του έδωσε την στήριξή του.
 
Το δίλημμα δεν είναι τι επιδιώκει ο καθένας αλλά τι χρειάζεται πραγματικά η Μύκονος και τι προτάσσουν οι Μυκονιάτες. Βιντεάκια, έργα ή πολιτικές φωτοβολίδες;