Μήνυμα του Χρήστου Βερώνη για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του Χρήστου Βερώνη για τη νέα σχολική χρονιά

 

 

Φωτό από τον σημερινό αγιασμό στο Γυμνάσιο της Άνω Μεράς. Ένα σχολείο κόσμημα δωρεά της οικογένειας Γεωργίου Δακτυλίδη (Παναγιωτάκη)
 
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει και πάλι καθηγητές, μαθητές και γονείς στις αυλές των σχολείων. Μία ενωμένη σχολική κοινότητα έτοιμη για μία δημιουργική ευχάριστη και πετυχημένη σχολική περίοδο με τα καλύτερα αποτελέσματα.
 
Καλή δύναμη σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που με τις γνώσεις, την δράση και την εμπειρία τους έχουν την ευθύνη της καθοδήγησής τους.
 
Καλή δύναμη όμως και στους γονείς που τρέχουν για να εκπληρώσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες των παιδιών τους. Ευχόμαστε να είστε πάντα ακούραστοι και να συνεχίσετε να αποτελείτε πρότυπο για αυτά. 
 
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι, αφανείς ήρωες για να τα βρίσκουμε όλα τακτοποιημένα και καθαρά με κάθε άφιξη μας στις σχολικές μονάδες. Είναι οι υπάλληλοι της καθαριότητας που καθημερινά κοπιάζουν για να εξασφαλίζουν τους κανόνες υγιεινής στα σχολικά συγκροτήματα. Μαζί με τους σχολικούς τροχονόμους που πρέπει να έχει κάθε σχολείο για την ασφαλή διέλευση και αποχώρηση των μαθητών είναι εκείνοι που εργάζονται καθημερινά σιωπηλά έχοντας σημαντικό ρόλο και ευθύνη και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Καλή δύναμη λοιπόν στο κοπιαστικό και δύσκολο έργο τους.   
 
Η εκπαίδευση μαζί με την παιδεία, που όπως έλεγε ο Πλάτωνας είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η κοινωνία μας. 
 
Για μας παιδεία και εκπαίδευση αποτελούν ανέκαθεν προτεραιότητα γιατί με αυτά χτίζεται η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου και από αυτά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας.
 
Με την ευχή να έχετε όλοι μία αποδοτική σχολική περίοδο, είμαστε πάντα δίπλα σας με την πόρτα μας ανοιχτή σε όλους και σε κάθε σας πρόβλημα.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!