Μεταδημοτεύσεις: Άρνηση του Δήμου να παραδώσει αντίγραφα στις εισαγγελικές αρχές - «Ο απερχόμενος δήμαρχος έχει λερωμένη τη φωλιά του»

Μεταδημοτεύσεις: Άρνηση του Δήμου να παραδώσει αντίγραφα στις εισαγγελικές αρχές - «Ο απερχόμενος δήμαρχος έχει λερωμένη τη φωλιά του»

 

 

 

Ανακοίνωση αναφορικά με την άρνηση του Δήμου Μυκόνου να δώσει στοιχεία για τις μαζικές μεταδημοτεύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Δήμο της Μυκόνου, εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η παράταξη του Χρήστου Βερώνη "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ".
 
Η ανακοίνωση αφορά τις δύο εισαγγελικές παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου, τον περασμένο Ιούνιο και Αύγουστο προκειμένου να χορηγηθούν αντίγραφα και να επιτραπεί η πρόσβαση σε όλα τα σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις έγγραφα. 
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η άρνηση χορήγησης των στοιχείων που ζητούν οι Εισαγγελικές Αρχές αποδεικνύουν ο δήμαρχος έχει λερωμένη τη φωλιά του «αν δεν έχει τίποτα να κρύψει, όλα στο φως». Παράλληλα κάνει λόγο για «πάρτυ παράνομων μεταδημοτεύσεων» εργαζομένων χωρίς την απαιτούμενη μόνιμη διετή διαμονή με μόνα έγραφα τις ιδιωτικές βεβαιώσεις εργοδοτών και την υπογραφή του Δημάρχου. 
 
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό καθώς αν επαληθευτούν οι καταγγελίες αλλάζει ο χάρτης των ψηφοφόρων στη Μύκονο. Η ανακοίνωση Βερώνη περί ψηφοφόρων "φαντάσματα" αφήνει ξεκάθαρα υπόνοιες για μεθοδεύσεις αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και παράλληλα αιχμές για συνεργασία του δήμου με επιχειρηματίες που απασχόλησαν φέτος το καλοκαίρι τα ΜΜΕ δυσφημώντας το νησί μας και που «όλως τυχαίως» ουδέποτε ελέγχθηκαν ουσιαστικά από τον Δήμο.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυκόνου καταπατά βάναυσα τη νομιμότητα για να μην αποκαλυφθούν οι παράνομες μεταδημοτεύσεις.
 
Αν και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου έχει παραγγείλει με δύο χωριστές εισαγγελικές παραγγελίες (1957/20-6-2023 και 2771/17_18-8-2023), επί αντίστοιχων αιτημάτων του αρχηγού της Παράταξής μας «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ» και υποψήφιου Δημάρχου και δημοτικού συμβούλου Χρήστο Βερώνη, να χορηγηθούν αντίγραφα και να επιτραπεί απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις έγγραφα του Δήμου μας, ο απερχόμενος Δήμαρχος αρνείται να συμμορφωθεί.
 
Οι καταγγελίες για το πάρτυ παράνομων μεταδημοτεύσεων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και έχουν πάρει το δρόμο τους στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας με επιμέλεια του Χρήστου Βερώνη. Βοά ο κόσμος για τις μεταδημοτεύσεις εργαζόμενων χωρίς την απαιτούμενη μόνιμη διετή διαμονή, με μόνα έγγραφα ιδιωτικές βεβαιώσεις εργοδοτών και, φυσικά, την υπογραφή του Δημάρχου!
 
Τι φοβάται ο απερχόμενος Δήμαρχος; Ότι θα μάθουμε τα ονόματα των εργοδοτών που εξέδωσαν σωρηδόν τις βεβαιώσεις; Ότι, όπως καταγγέλλεται, είναι πιθανό να ανακαλύψουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχόλησαν τα ΜΜΕ δυσφημώντας το νησί μας και που όλως τυχαίως ουδέποτε ελέγχθηκαν ουσιαστικά από τον Δήμο;
 
Οι επικλήσεις των προσωπικών δεδομένων (!) απέναντι σε νόμιμη αίτηση και χορηγηθείσα εισαγγελική παραγγελία και οι προσχηματικές αναφορές σε προγενέστερες ποινικές έρευνες, αποκαλύπτουν την αλήθεια: ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει λερωμένη τη φωλιά του.
 
Αν δεν έχει τίποτα να κρύψει, όλα στο φως! Ας συμμορφωθεί στη νομιμότητα και ας επιτρέψει την πρόσβαση στα έγγραφα όπως παραγγέλλουν οι εισαγγελικές αρχές.
 
Όσο δεν το κάνει, επιβεβαιώνει αυτό που συζητάνε όλοι οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες: στις εκλογές που έρχονται, θα ψηφίσουν και “φαντάσματα” που καμία επαφή δεν έχουν με το τόπο μας και τα προβλήματά του.
 
Τους το λέμε και να το ξέρουν: Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση της νομιμότητας, Τα “φαντάσματα” δεν θα ψηφίσουν. Όλα τα ένδικα μέσα θα εξαντληθούν. Και τα καμώματα του απερχόμενου Δημάρχου θα φαντάζουν, στο τέλος, ένα κακό όνειρο».