Οι Μυκονιάτες εθελοντές εξακολουθούν να δίνουν το παράδειγμα με κάθε ευκαιρία

Οι Μυκονιάτες εθελοντές εξακολουθούν να δίνουν το παράδειγμα με κάθε ευκαιρία

 

 

Ένα σημείο που είχε μετατραπεί σε μίνι σκουπιδότοπος στην παραλία του Αγίου Στεφάνου μαζεύτηκε χάρη στην αγάπη και την καθημερινή επαγρύπνηση μιας μικρής ομάδας εθελοντών. Ο Δημήτρης Κουτσούκος μαζί με την Αργυρώ Γκύζη και τον Πέτρο Χανιώτη μερίμνησαν ώστε να καθαρίσει η γωνιά που ήταν γεμάτη πεταμένες σακούλες, μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών, στην εσωτερική γωνία γειτνιάζοντος οικοπέδου με την παραλία. Μια εικόνα που αντίκρυζαν οι εκατοντάδες λουόμενοι καθημερινά και όσοι περνούσαν από το σημείο, το οποίο αποτελούσε σημαντική εστία μόλυνσης.
 
 
Όταν η αγάπη για τη Μύκονο γίνεται πράξη από ανθρώπους που αγωνιούν για τον τόπο μας και φροντίζουν για το νησί καθημερινά και ανεξαρτήτου εποχής, τότε πραγματικά έχουμε ελπίδα. Δυστυχώς η έλλειψη κάδου στην συγκεκριμένη πλευρά της παραλίας και σε μεγάλο μέρος αυτής, δημιουργεί αυτές τις αδικαιολόγητες «παρενέργειες». Παράλληλα δείχνει και την σοβαρή έλλειψη ευαισθησίας και παιδείας όσων εναποθέτουν στο πουθενά τα σκουπίδια τους φεύγοντας από την παραλία... 
 
 
Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των εθελοντών για την αμεσότητα και την προσωπική σας συμβολή στην διαφύλαξη της εικόνας του νησιού μας. Η κίνησή σας μαζί με άλλες συντοπιτών μας αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.
 
Γιατί η κοινωνική συνεισφορά και η αγάπη για τον τόπο μας πρέπει να αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με ευχολόγια και υποσχέσεις άνευ ουσίας.