Σοβαρή καταγγελία νεαρής Μυκονιάτισσας - Θέλησαν να την εξαγοράσουν για να μπει σε συνδυασμό!

Σοβαρή καταγγελία νεαρής Μυκονιάτισσας - Θέλησαν να την εξαγοράσουν για να μπει σε συνδυασμό!

 

 

 

Όχι στην… «βαλίτσα», ναι στην αξιοπρέπεια, είπε νεαρή Μυκονιάτισσα η οποία έβαλε τα γυαλιά στους αγοραστές συνειδήσεων και αποκάλυψε το πολιτικό παρασκήνιο ενόψει των δημοτικών εκλογών στη Μύκονο.
 
Στο παζάρι της εξαγοράς υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχουν επιδοθεί ορισμένοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο αριθμό και φαίνεται ότι τίποτα δεν λογαριάζουν. Έχοντας συνηθίσει να στέκονται προσοχή σε εντολές μπροστά στην αξία του χρήματος, αγνόησαν τις πολύτιμες ανθρώπινες αξίες όπως ο σεβασμός, η τιμιότητα αλλά και η γενναιότητα να πεις «όχι» ακόμα κι όταν έχεις ανάγκη τα χρήματα, προκειμένου να αποφύγεις την πραγματική τοξικότητα και τον χειρισμό εκείνων που πιστεύουν ότι με το χρήμα, όλα γίνονται εξαγοράσιμα.  
 
Στο παρασκήνιο κυκλοφορούσαν φήμες για τέτοιες μεθόδους από καιρό και η αποκάλυψη της νεαρής Μυκονιάτισσας το επιβεβαιώνει. 
 
Η μαρτυρία της στο λογαριασμό της αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας όπου, εκτός από τις πιέσεις και το bulling που και η ίδια δέχθηκε από άλλον υποψήφιο, του οποίου επίσης την πρόταση απέρριψε, χρησιμοποιούν και το χρήμα πιστεύοντας ότι θα επηρρεάσουν οικογένειες με αντάλλαγμα την υποψηφιότητα μέλους αυτών στον συνδυασμό τους!..
 
Τόση είναι η αγάπη τους για τον τόπο που προκειμένου να εργαστούν απερίσπαστα προσπαθούν να εξαγοράσουν ψήφους και συνειδήσεις για να πραγματοποιήσουν το «έργο» τους. Αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγουν να προσεγγίσουν τα νέα παιδιά και τα οποία κατηγορούν μετά γιατί δεν συμμετέχουν και γιατί απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα (έτσι όπως το κατάντησαν!..). Έπεσαν όμως σε σκόπελο πραγματικών και ίσως ξεχασμένων αξιών που υπερβαίνουν την «αξία» του χρήματος. 
 
Η νέα γενιά όχι μόνο τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι, αλλά δεν δίστασε να μοιραστεί και την εμπειρία αυτή που την έφερε σε επαφή με μια ζοφερή πολιτική πραγματικότητα που δεν τιμά τους πρεσβευτές της. Τιμά όμως ένα νέο κορίτσι που τους έδειξε τι θα πει αξιοπρέπεια και την οικογένειά της που την γέμισε αξίες που δεν ανταλλάσσονται και δεν εξαγοράζονται από τέτοιες ανίερες και ανήθικες μεθόδους που υποβαθμίζουν την προσωπικότητα και σε καθιστούν αιώνια υπόχρεο υπηρέτη των εκάστοτε «αφεντάδων» προκειμένου οι ίδιοι να ικανοποιήσουν τους στόχους τους… 
 
Η Μαρίλια Αρεβύθη δέχθηκε προτάσεις από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς τις οποίους απέρριψε. "Η μία εξ' αυτών ήταν αξιοπρεπείς και με σεβασμό" όπως αναφέρει. Για τους άλλους δύο όμως που την προσέγγισαν τονίζει χαρακτηριστικά:
 
"Στον πρώτο κύριο θα του πω και δημόσια να μην αναρωτιέται και να μην εκπλήσσεται γιατί η νέα γενιά δεν μετέχει στα κοινά του νησιού, όταν η τελευταία δεν έχει καμία προοπτική στον τόπο της πια και είναι υπεύθυνοι και αυτοί που την έκαναν να μη θέλει να γυρίσει πίσω. 
Και στον δεύτερο, θα ήθελα να του ευχηθώ η μοίρα να μην του φέρει ποτέ δυσκολίες στη ζωή του, σε αυτόν και σε εκείνους που τον βάζουν να ξεφτυλίζεται. Να καταφέρει να συνεχίζει να πορεύεται με αξιοπρέπεια τουλάχιστον παρά τις όποιες δυσκολίες. Τα χρήματα να τα κρατήσετε και να μην τα χρησιμοποιήσετε ποτέ για τις πληγές που καταχράζεστε. 
Δεν διστάσαμε ποτέ ούτε κρυφτήκαμε. Δε θα το κάνουμε τώρα. 
Ακούω και ντρέπομαι". 
 
Μαρίλια, δίδαξες τι θα πει ακεραιότητα χαρακτήρα, θάρρος κι αξιοπρέπεια. Συγχαρητήρια για το ήθος σου!
 
Διαβάστε την ανάρτησή της και ίσως αισθανθείτε κι εσείς το ίδιο αίσθημα ντροπής με τη Μαρίλια.