Νίκος Γκέλος: Από το «αρχή άνδρα δείκνυσι» του 2019 στην επιστροφή του 2023

Νίκος Γκέλος: Από το «αρχή άνδρα δείκνυσι» του 2019 στην επιστροφή του 2023

 

 

Από το «αρχή άνδρα δείκνυσι» του 2019 μέχρι την επιλογή «της εμπειρίας του παρελθόντος» του 2023, μία τετραετία δρόμος...
 
Η χθεσινή επιστροφή του Νίκου Γκέλου στον συνδυασμό στον οποίο γύρισε την πλάτη το 2019, είναι το ελάχιστο που περίμεναν εκείνοι με τους οποίους είχε συνομιλήσει μαζί τους, τους τελευταίους μήνες. Ειδικά όταν ο ίδιος διαβεβαίωνε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπήρχε καμία(!) περίπτωση να επιστρέψει στον Κουκά, μετά από όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί.
 
Το τι άλλαξε το γνωρίζει ο ίδιος.
 
Τα "μπράβο" και όλα όσα διαβάζουμε έρχονται από την πλευρά εκείνων που σε αντίθετη περίπτωση, θα τον είχαν "κατακεραυνώσει", όπως έκαναν και τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. 
 
Το κακό είναι ότι κάποιοι έχουν ασθενή μνήμη και πιστεύουν ότι μπορούν να μας πείσουν ότι εν τέλει, η καλύτερη επιλογή ήταν αυτή που κατέκριναν!
 
Όσο για το χιλιοειπωμένο αφήγημα «για το καλό της Μυκόνου» πέφτει ακόμα πιο χαμηλά, και το «όλοι μαζί μπορούμε» αφορά μόνο εκείνους που αποδέχονται το παρόν σύστημα.   
 
Όταν έχεις υπογράψει ένα κείμενο «αξιών» το οποίο υποτίθεται ότι πρεσβεύεις και ξαφνικά μέσα σε 3 μέρες το αναιρείς,
όταν έχεις υπογράψει το 2019 το κείμενο καταπέλτης κατά του Κουκά όπως το "αρχή άνδρα δείκνυσι",
όταν το νησί σήμερα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι το 2019 και  κατεβαίνουν άλλοι δύο ή τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι και συνδυασμοί που θα μπορούσες να προσχωρήσεις,
δεν είναι ότι δεν έχεις άλλη επιλογή. Είναι διότι σαφέστατα, αυτή είναι η επιλογή σου.  
 
Πολλοί λένε ότι η χθεσινή απόφαση του Γκέλου ήταν λάθος. 
 
Το λάθος του Γκέλου δεν ήταν ότι πήγε εχθές με τον Κουκά. Το λάθος του ήταν ότι έφυγε από αυτόν το 2019. Διότι ο καθένας πρέπει να κάθεται εκεί που ταιριάζει, εκεί που αισθάνεται άνετα και εκεί που πιστεύει εν τέλει ότι οι αξίες που πρεσβεύει, εκπροσωπούνται. 
 
Ακολουθεί η δήλωση του Νίκου Γκέλου για την επιστροφή του στον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» του Κωνσταντίνου Κουκά και η επιστολή καταπέλτης που συνυπέγραψε ως παραιτηθέντας αντιδήμαρχος το 2019 ο ίδιος και άλλα 17 πρωτοκλασάτα στελέχη για τους λόγους αποχώρησής τους από τον Κουκά. 
 
Επιστολή επιστροφής 2023:
"Στη ζωή μου πάντα πορεύτηκα με αξιοπρέπεια και αίσθημα προσφοράς για τον τόπο μας. Γι αυτό και τα τελευταία χρόνια συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπηρετώντας πάντα τη δική μου αντίληψη, για το καλό του νησιού. Πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος και απηύθυνα ένα ανοιχτό κάλεσμα για τη συγκρότηση του συνδυασμού, «ΜΥΚΟΝΟΣ ΑΞΙΩΝ». Όπως ήδη ενημέρωσα, αυτή η προσπάθεια δεν πέτυχε. Με δεδομένο ότι πίστευα και πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος για να μπορείς να προσφέρεις είναι η συμμετοχή και όχι η αποχή εξέτασα με πολύ προσοχή τις εναλλακτικές αυτοδιοικητικές προτάσεις, σε μία περίοδο όπου θα κρίνει πολλά για το μέλλον της Μυκόνου. Στο πλαίσιο αυτό επέλεξα να συνεργαστώ με τον συνδυασμό «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» με την πίστη ότι η εμπειρία του παρελθόντος, η γνώση του τι πρέπει να γίνει και το κυριότερο η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού δημιουργεί τις συνθήκες για μια ομάδα που μπορεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ελπίζω η προεκλογική περίοδος να έχει θετικό πρόσημο και να χαρακτηριστεί από κατάθεση προτάσεων, ιδεών και θέσεων και όχι πόλωσης, ύβρεων και αρνητικών χαρακτηρισμών. Όσοι αγαπάμε το νησί πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν".
 
Επιστολή αποχώρησης 2019: "Αρχή άνδρα δείκνυσι" η εξουσία δείχνει τον άνδρα