Βράχηκε και το «χαλί» - Για δεύτερη συνεχή μέρα πλημμυρισμένος ο γιαλός…

Βράχηκε και το «χαλί» - Για δεύτερη συνεχή μέρα πλημμυρισμένος ο γιαλός…

 

 

 

Με εικόνες ντροπής έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διήμερο οι χιλιάδες τουρίστες μας που βολτάρουν στον γιαλό της Μυκόνου. Το αποκρουστικό θέαμα των βοθρολυμάτων  συνεχίζεται με τους «αρμόδιους» να απουσιάζουν και τους «υπεύθυνους» αν δεν είναι οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα wc τους, ακόμα να αναζητούνται.
 
Επιχειρηματίες στα όρια νευρικής κρίσης και πολίτες στα όρια της απόγνωσης, απέναντι σε μία κατάσταση που δεν έχει τελειωμό φέτος, όπου και αν κοιτάξεις. 
Τεράστια η δυσφήμιση που προκαλείται από την κατάσταση που επικρατεί με εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου για ένα από τα ακριβότερα νησιά του πλανήτη που προβάλλεται παγκοσμίως ανάμεσα στους luxury προορισμούς. Και είναι όσον αφορά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αλλά και αυτή χάνεται μπροστά σε αυτή την κατάσταση. 
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα και αντί να την αντιστρέψουν κάποιοι επιθυμούν να την διαστρεβλώσουν επισημαίνοντας ότι η δημοσιοποίηση της κάνει κακό στο νησί! 
 
Η παρουσία λυμάτων και η οικολογική βόμβα που την συνοδεύει, είναι αυτά που κάνουν κακό στη Μύκονο, όπως και στην υγεία όλων, κατοίκων και επισκεπτών. 
 
 
Κακό στο νησί κάνει η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες όταν από τη πολυτέλεια του κρουαζιερόπλοιου ή του ξενοδοχείου τους έρχονται να περπατήσουν στον πλημμυρισμένο με λύματα γιαλό της Μυκόνου και όχι μόνο. Την ώρα μάλιστα που θέλησαν να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους σε μία από τις κεντρικότερες και πλέον ακριβές περιοχές των Κυκλάδων.
 
-Διερωτήθηκε κανείς, πόσο πλήρωσαν για να εκπληρώσουν πολλοί ένα όνειρο ζωής και με τι ήρθαν αντιμέτωποι όταν τελικά πάτησαν στο νησί της επαγγελίας και των ονείρων τους;
 
-Διερωτήθηκε κανείς, με τι εικόνες γυρίζουν πίσω στις πατρίδες τους και αν επιθυμούν να επιστρέψουν ξανά εδώ;
 
-Διερωτήθηκε κανείς, αν θα συστήσουν το νησί μας στους οικείους τους όταν αντί να ευχαριστηθούν την διαμονή τους, ταλαιπωρούνται;
 
-Διερωτήθηκε κανείς, για την ζημιά που γίνεται στους καταστηματάρχες της παραλίας και της εκάστοτε περιοχής που πλημμυρίζει;
 
Και τέλος διερωτήθηκε κανείς για την οικολογική βόμβα στο περιβάλλον, στον υδροφόρο ορίζοντα της Μυκόνου και σε όλους τους πολίτες, που κάνουν οι δυσάρεστες οσμές και τα μικρόβια που καταλήγουν στην άμμο που παίζουν τα παιδιά και στη θάλασσα που κολυμπούν μικροί και μεγάλοι;
 
Τα λύματα στο γιαλό ποτάμι και στην άμμο του Περρή, εκατοντάδες τουρίστες να κολυμπούν αμέριμνα αφού αδυνατεί να σηκωθεί ακόμη και η κόκκινη σημαία.   
 
Και όχι δεν πρόκειται για ψιλά γράμματα, αλλά για πολύ χοντρά! Τόσο χοντρά που φαίνονται από παντού δείχνοντας την πολύχρονη αδιαφορία εκείνων που έχουν κληθεί να διαφυλάξουν την υγεία του κόσμου και την εικόνα του τόπου μας, που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό! Διότι τα προβλήματα εδώ και χρόνια αναζητούν λύσεις και επιτέλους τον αρμόδιο που θα τις δώσει, αφού όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, δεν χωράνε πια κάτω από το «χαλί».