Στο δρόμο για τη δημαρχία Νο2: Οι μνηστήρες, οι ζυμώσεις, οι απορρίψεις και οι «συγκλίνουσες συμπεριφορές»

Στο δρόμο για τη δημαρχία Νο2: Οι μνηστήρες, οι ζυμώσεις, οι απορρίψεις και οι «συγκλίνουσες συμπεριφορές»

 

 

 

Δύο εβδομάδες πριν το κλείσιμο το ψηφοδελτίων και η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό της Μυκόνου παραμένει ρευστό τοπίο. Οι υποψηφιότητες εξακολουθούν να παραμένουν τέσσερις, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποιοι τελικά θα καταφέρουν να φτάσουν στην τελική ευθεία. 
 
Αναφορικά με το πολυπόθητο χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να δοθεί από την γαλάζια παράταξη, η οποία δίνει το χρίσμα μόνο στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Αναφορικά με την Μύκονο και με την παραφιλολογία που επικρατεί, χρίσμα δεν θα δοθεί αφού και οι τέσσερις υποψήφιοι ανήκουν στους κόλπους της ΝΔ και οποιοδήποτε "βάπτισμα" αυτομάτως θα είναι σαν να αναιρεί την διαδρομή όλων των υπολοίπων, επί σειρά δεκαετιών στους κόλπους του κόμματος. 
 
Κάποια πράγματα ωστόσο, φαίνεται να έχουν πάρει το δρόμο τους και να αποκρυσταλλώνονται. Ποια είναι αυτά;
 
Ο νυν δήμαρχος ετοιμάζει τα όπλα του απέναντι σε εκείνους που θα βρεθούν απέναντι του και όσο κι αν αυτή τη στιγμή ο ίδιος και οι συνεργάτες του επιλέγουν την τακτική της σιωπής, αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ. Πρόκειται για μία τακτική η οποία αφενός δίνει λίγο χρόνο μετά τον καταιγισμό των αρνητικών σχολίων στα σόσιαλ, αφετέρου προσπαθεί να πάρει με το μέρος του τους πιο αδύνατους αντιπάλους του.
 
Ποιοι όμως μπορεί να πάνε και πάλι μαζί του και να βαδίσουν για δεύτερη συνεχή εκλογική αναμέτρηση την διαδρομή της πιρουέτας; 
 
Ας δούμε τα δεδομένα:
 
Ο κύριος αντίπαλος του κ. Κουκά εξακολουθεί να παραμένει ο Χρήστος Βερώνης, ο οποίος είναι ο μοναδικός που κινείται ενεργά, παίρνει θέσεις και μάλιστα προχωρά με δυνατά και γερά βήματα για την κατάκτηση της δημαρχίας. 
 
Ο Αντρέας Φιορεντίνος αν και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του έκτοτε επιλέγει την τακτική της σιωπής. Ουδεμία δήλωση, ουδέν σχόλιο για τα τεκταινόμενα στο νησί όλο το καλοκαίρι. Ωστόσο ο ίδιος αν και σημερινός αντίπαλος είχε προωθήσει πολλά στελέχη του το 2019 στον συνδυασμό του κ. Κουκά, ενώ και ο ίδιος την τελευταία Παρασκευή του 2ου γύρου, του πρόσφερε την στήριξή του με την παρουσία του στο θεατράκι της Λάκκας. 
 
Όσον αφορά το Νίκο Γκέλο έχει δηλώσει ξεκάθαρα και κατ’ επανάληψη ο επικοινωνιολόγος του, ότι θα κάνει τον αγώνα του μέχρι τέλους και εφόσον δεν ευοδωθεί, θα πάει σπίτι του. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον κ. Κουκά, από τον οποίο έφυγε το 2019 συνυπογράφοντας μία σκληρή επιστολή εναντίον τόσο του ιδίου όσο και αντιδημάρχου του συνδυασμού και στενού συνεργάτη του κ. Κουκά, μαζί με όλα τα μέλη που έφυγαν τότε από τον συνδυασμό του. Οι πρώην συνεργάτες του αναφέροντας τους λόγους που διαχώρισαν την θέση τους από τον κ. Κουκά τον αποκάλεσαν «ράθυμο» και «χωρίς καμία ηγετική και διοικητική ικανότητα».
 
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή τους που είχε δοθεί στην δημοσιότητα και τίτλο «αρχή άνδρα δείκνυσι», τόνιζαν ο κ. Κουκάς «Στις πολλαπλές μας εκκλήσεις να παρέμβει σε ζητήματα μικρά ή μεγάλα η σταθερή του απάντηση ήταν «είμαι αναρμόδιος». «Ανόρεχτος για πραγματική δουλειά, ανάλωσε τον περισσότερο χρόνο του στα social media και στη δημιουργία και διατήρηση μιας απαστράπτουσας προσωπικής εικόνας με αποκλειστικό στόχο την διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών του και την προσωπική του προβολή.[…] Δεν μπορούσαμε να είμαστε εκ νέου συνένοχοι στο καταστροφικό έργο του κ. Κουκά, ο οποίος θα συνέχιζε έτσι ανενόχλητος να παίζει σε βάρος των συμφερόντων του νησιού μας».
 
Επισημαίνοντας ότι «η περαιτέρω παραμονή μας και η κάλυψη των αδυναμιών της ηγεσίας του δήμου, εν όψει μάλιστα των δημοτικών εκλογών θα αποτελούσε συγκάλυψη». 
 
Λέξεις βαριές οι οποίες έφεραν τότε την υπογραφή και των 18 μελών που αποχώρησαν από τον κ. Κουκά μεταξύ των οποίων ο  κ. Γκέλος και η κα Ειρήνη Γρυπάρη που είχαν διατελέσει αντιδήμαρχοι του Κουκά την περίοδο 2014-2019. 
Κατόπιν αυτών θεωρούμε ότι η επιστροφή ανθρώπων που έχουν υπογράψει ένα τέτοιο κατηγορητήριο απέναντι στον νυν δήμαρχο καθίσταται απαγορευτική.