Χρήστος Βερώνης: «Ευχαριστούμε τον απερχόμενο δήμαρχο που διαφημίζει τα έργα μας»

Χρήστος Βερώνης: «Ευχαριστούμε τον απερχόμενο δήμαρχο που διαφημίζει τα έργα μας»

 

 

 

Απάντηση στα μαθήματα "πατριδογνωσίας" του δημάρχου κ. Κουκά στο tiktok έδωσε ο Χρήστος Βερώνης. Ο κ. Βερώνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κουκά για τη διαφήμιση των έργων που έγιναν επί δημαρχίας του, έκανε μια ιστορική αναδρομή στα εγκαίνια και στους χώρους χρήσεις του σινεμά, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο του δωρητή αείμνηστου Ιωάννη Μελετόπουλου είναι σαφής ως προς την χρήση του Δημοτικού Κήπου, επισημαίνοντας "Στα αυτονόητα δεν χρειάζονται «δεσμεύσεις». Η χρήση του κήπου από τον δωρητή είναι σαφής και ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε πράξη φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικές σκέψεις, μόνο εκ του πονηρού μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε. Και ο νοών νοείτο".
 
Παράλληλα παραθέτοντας και μία σημερινή φωτογραφία με σωρούς σκουπιδιών από το σημείο τονίζει "Τους χώρους πολιτισμού, τους προστατεύουμε και δεν τους αφήνουμε να γίνουν σκουπιδότοποι".
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βερώνη: 
 
Ευχαριστούμε τον απερχόμενο δήμαρχο για την διαφήμιση που κάνει στα έργα μας στα social media. 30 χρόνια μετά και το ιστορικό σινεμά στον κήπο του Μελετόπουλου, στη λίμνη, εξακολουθεί να μαγεύει και να συντροφεύει τις καλοκαιρινές νύχτες μας. 
 
Κι επειδή η «πατριδογνωσία» και η ιστορική αναδρομή οφείλει να είναι ολοκληρωμένη, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι, κάποια ακόμη σημαντικά στοιχεία.
Όταν ανέλαβα δήμαρχος την 1/1/1991 η Μύκονος δεν είχε  κέντρο και αιθουσα πολιτισμού. Ανάμεσα στις προτεραιότητες μας ήταν η δημιουργία ενός χώρου που θα στέγαζε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δήμου και των φορέων της κοινωνίας μας. Έτσι δημιουργήσαμε την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Ανάπτυξης Μυκόνου με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο Μιχελή και την πρώτη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΔΕΠΠΑΜ στο κτίριο Ζερβουδάκη - Ιγγλέση. Ένα κτίριο, επίσης δωρεά των οικογενειών, που είχε αρχίσει να επισκευάζεται επί δημαρχίας Μαθιού Αποστόλου και τέλειωσε και εγκαινιάστηκε επί δημαρχιας μου στα τέλη του 1993.
 
Το καλοκαίρι του1996 εγκαινιάσαμε το θερινό σινέ-Μαντώ, όνομα αφιερωμένο στη Μυκονιάτισσα Ηρωίδα μας. Ο κήπος αποτελεί μία όαση στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού που δωρήθηκε όπως και μεγάλο μέρος της ιστορικής μας βιβλιοθήκης, από τον αείμνηστο Ιωάννη Μελετόπουλο. Μέγας ευεργέτης του νησιού μας όπως και πολλοί άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι και μεγάλοι δωρητές, στους οποίους ως Μυκονιάτες είμαστε ευγνώμονες. 
 
Πολλές γενιές Μυκονιατών έπαιξαν και διασκέδασαν σε αυτό τον κήπο που περιέχει πολλά στοιχεία της Μυκονιάτικης παράδοσης και αρχιτεκτονικής, όπως και το ταπεινό αλλά ιστορικό παρεκκλήσι των Ταξιαρχών που ακόμα και σήμερα συντηρεί η οικογένεια της αξέχαστης Καλλιόπης Τριανταφύλλου, της πρώτης βιβλιοθηκάριου του νησιού μας, που επί 40 χρόνια έδωσε την ψυχή της για την διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού αρχείου της Μυκόνου. 
 
Αυτή είναι η Μύκονος του Πολιτισμού που δημιουργήσαμε από την δεκαετία του 1990 για να φτάσουμε το 2006 στην ολοκλήρωση και δωρεά του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου από τον αείμνηστο Νίκο και την σύζυγο του Σοφία Γρυπάρη στη μνήμη του μοναχογιού τους Στάθη. Ένα πραγματικό στολίδι στο κέντρο του νησιού μας.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με αντίστοιχα έργα και ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω στο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσής μας, με ανθρώπους που έχουν δείξει ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτά, εξυπηρετώντας τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας μας. Έργα που θα ανακοινωθούν σύντομα στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας. 
 
Με οδηγό την ιστορία μας, δημιουργούμε το μέλλον για τη Μύκονο μας και τις επόμενες γενιές. 
 
*Και μία επισήμανση: Στα αυτονόητα δεν χρειάζονται «δεσμεύσεις». Η χρήση του κήπου από τον δωρητή είναι σαφής και ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε πράξη φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικές σκέψεις, μόνο εκ του πονηρού μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε. Και ο νοών, νοείτο. 
 
Υ.Γ.  Τους χώρους πολιτισμού, τους προστατεύουμε και δεν τους αφήνουμε να γίνουν σκουπιδότοποι. (σημερινή φωτό που μας έστειλε πολίτης).