Χρήστος Βερώνης:«Επικοινωνιακά τερτίπια με ετεροχρονισμένες ευαισθησίες»

Χρήστος Βερώνης:«Επικοινωνιακά τερτίπια με ετεροχρονισμένες ευαισθησίες»

 

 

 

Απάντηση στην ανακοίνωση Κουκά οποίος χαρακτήρισε ως κορυφαία πρόκληση για την επόμενη δημοτική αρχή "το στοίχημα μιας ανάπτυξης που θα σέβεται τον πολιτισμό και θα προστατεύει το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο" έδωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο Χρήστος Βερώνης. Ο πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος τονίζει ότι "το συγκεκριμένο αφήγημα για έναν δήμαρχο με δύο δημοτικές θητείες, μάλλον ως παραδοχή ότι τόσα χρόνια δεν έκανα ότι έπρεπε μπορεί να χαρακτηριστεί". 
 
"Προεκλογικές ευαισθησίες που θυμίζουν έκθεση ιδεών, όταν για δέκα χρόνια ποιείτε την νήσσαν και σε πολλές περιπτώσεις στηρίζετε με την ανοχή σας αυτά που συμβαίνουν, πιάνουν μόνο στους συνεργάτες σας" αναφέρει η ανακοίνωση. 
 
Όσο για το "άνοιγμα" που επιχειρεί ο δήμαρχος, ο κ. Βερώνης τονίζει ότι πρόκειται για άνοιγμα "ομπρέλας" προς τους συνεργάτες του "μαζί" που μετά την διάλυσή του έμειναν "άστεγες", διευκολύνοντας την μετάβασή τους στον συνδυασμό του, αλλά και εκείνους που τους "χάρισε" θέση προκειμένου να τους στρατολογήσει. 
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
 
Με ιδιαίτερη απορία και έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του κ. Κουκά για το "στοίχημα" της επόμενης δημοτικής περιόδου... 
Για έναν πρωτοεμφανιζόμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και να έπιανε το συγκεκριμένο αφήγημα. 
Για έναν δήμαρχο όμως με δύο θητείες, που έχει δείξει και πλέον αποδείξει τις... δυνατότητες του, μάλλον ως παραδοχή ότι τόσα χρόνια δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.
 
Πρόκειται για μια ατυχή ανακοίνωση σε μία κακή χρονική στιγμή για τον ίδιο, προς χάρην εντυπώσεων και ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης, αφού βλέπει ότι τα "κουκιά" δεν του βγαίνουν. 
 
Τα πεπραγμένα του πολλά και πλέον βοά η Αθήνα και το εξωτερικό από τα δημοσιεύματα για τα παράνομα μαγαζιά, και τις πλημμυρισμένες με λύματα παραλίες. 
Το στοίχημα της ανάπτυξης που θα σέβεται τον πολιτισμό και το μυκονιάτικο τοπίο είναι διαχρονικό και δεν αφορά μόνο το μέλλον. 
 
Αφορά κυρίως το σήμερα στο οποίο δημιουργείται.
 
Ένας τουριστικός προορισμός καθημερινά αντιμετωπίζει προκλήσεις σε ένα συνεχές και μεταβαλλόμενο περιβάλλον που δεν πρέπει να το θυμόμαστε στο τέλος κάθε δημοτικής θητείας. 
Η Μύκονος φωνάζει εδώ και χρόνια. Το ίδιο και οι πολίτες της.
Όμως δεν τους ακούσατε αφού οι προτεραιότητες σας ήταν άλλες...
Αρκετά ετεροχρονισμένη η ευαισθησία σας.
Μετά από δέκα χρόνια στο τιμόνι του δήμου με ένα νησί γεμάτο προβλήματα που δεν φροντίσατε να λύσετε ούτε ένα, ανακοινώνετε ότι θα κάνετε αυτά που μέχρι σήμερα δεν κάνατε;
 
Απαντήστε πρώτα για τα "περίεργα" παιχνίδια της πολεοδομίας και των μεταδημοτεύσεων, καθαρίστε όπως πρέπει το νησί και απαλλάξτε το από τα λύματα που βγαίνουν σε παραλίες, θάλασσες και δρόμους κάθε δεύτερη μέρα μολύνοντας το περιβάλλον του, ανακαινίστε το κτήριο Μαύρου και τα κεραμίδια του ιστορικού κτηρίου της δημαρχίας και μετά μιλήστε για την "ευαισθησία" σας απέναντι στον πολιτισμό του.
 
Έναν ιδιαίτερο πολιτισμό σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και μοναδικής ομορφιάς και αξίας περιβάλλον που όχι μόνο δεν σεβαστήκατε, αλλά τον χρησιμοποιείτε και σαν δέλεαρ στην αρένα των ψήφων.
 
Αν πιστεύατε έστω και κάτι από αυτά που γράφετε θα είχατε δράσει διαφορετικά.
 
Προεκλογικές ευαισθησίες που θυμίζουν έκθεση ιδεών, όταν για δέκα χρόνια ποιείτε την νήσσαν και σε πολλές περιπτώσεις στηρίζετε με την ανοχή σας αυτά που συμβαίνουν, πιάνουν μόνο στους συνεργάτες σας. 
 
Αυτούς που έμειναν χωρίς "ομπρέλα" μετά την διάλυση του "μαζί" και εκείνους που τους χαρίσατε θέσεις για να τους στρατολογήσετε.
Αυτό που μπορέσατε "όλοι μαζί" το αποδείξατε και το ζούμε σήμερα. 
 
Όσο για τα υπόλοιπα; 
 
Μία ακόμη επικοινωνιακή τακτική χωρίς αιδώ και ουσία.