Λίμνη και ο γιαλός από τα βοθρολύματα - Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Λίμνη και ο γιαλός από τα βοθρολύματα - Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

 

 

 

Φωτό: Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή πρωί στο ίδιο σημείο της Ακτής Καμπάνη... 
 
Για μία ακόμη φορά μέσα σε μία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού περιστατικού πλημμύρας βοθρολυμάτων αυτή τη φορά στο γιαλό της Μυκόνου.
 
Περί τις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης η Ακτή Καμπάνη πλημμύρισε στο μεγαλύτερο μέρος της από ακαθαρσίες μπροστά στα έκπληκτα μάτια επιχειρηματιών και τουριστών. 
 
 
Τα βοθρο-λύματα γέμισαν το γιαλό από την μπάγκα των ψαράδων μέχρι το Δημαρχείο, εισχώρησαν ακόμα και στα τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων, κάνοντας τους τουρίστες να αποχωρήσουν και καθιστώντας περισσότερο από εμφανές το πρόβλημα που εντοπίζεται έντονα φέτος σε πολλές περιοχές του νησιού. 
 
Οι επιχειρήσεις άδειασαν. Ο κόσμος έφυγε, περπατώντας μέσα στα λύματα, με τις εικόνες να είναι αντιπροσωπευτικές για την κατάσταση που επικράτησε. 
 
 
Μπορεί το νερό που πέφτει μετά να "ξεπλένει" τα λύματα (σπρώχνοντάς τα ουσιαστικά στη θάλασσα!) και να καταστέλλει την οσμή, η οικολογική βόμβα όμως παραμένει (όπως και τα μικρόβια) και καραδοκεί στην "ποτισμένη" άμμο που καθημερινά παίζουν παιδάκια και στην θάλασσα που κολυμπούν αμέριμνοι τουρίστες.  
 
Θλιβερή εντύπωση η απουσία αρμοδίων κάθε φορά που μία υπερχείλιση δημιουργεί τόσο σοβαρά προβλήματα. 
 
Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία της κατάστασης και τις έκτατες περιπτώσεις. Όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σχεδόν καθημερινά "έκτακτα" φαινόμενα. Κάτι τότε δεν πάει καλά. Κάτι δεν γίνεται σωστά. 
 
Η πρόνοια είναι πάντοτε καλύτερη της θεραπείας, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα αναζητείται.