Επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποιούν σήμερα οι σύνεδροι του 5ου Φόρουμ του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων

Επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποιούν σήμερα οι σύνεδροι του 5ου Φόρουμ του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων

 

 


Επίσκεψη στην Μύκονο και τη Δήλο πραγματοποιεί σήμερα η αντιπροσωπεία του 5ου Φόρουμ του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων του Ιδρύματος Tyre που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 
Το φόρουμ, στις εργασίες του οποίου συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, πραγματοποιείται από 11-18 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Unesco και έχει τίτλο «Ο Δρόμος του Αλφαβήτου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο».
 
Στο πλαίσιο του φόρουμ διεξάγεται αυτές τις ημέρες Πολιτιστική Κρουαζιέρα στα νησιά των Κυκλάδων. Οι σύνεδροι επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες νησιά του Αργοσαρωνικού. 
 
«Η σημασία του φόρουμγια την χώρα μας και την περιοχή μας είναι μεγάλη επειδή εγγράφεται στις πόλεις και η Δήλος ως μεγάλο αρχαιολογικό λιμάνι» δήλωσε στο πρόσφατο Δ.Σ. ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του Ιδρύματος Tyre και του Συνδέσμου LCCPP.
 
Οι δράσεις επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες που έχουν απήχηση σε ένα δίκτυο 52 ιστορικών εμπορικών πόλεων της Μεσογείου:
 
  • Πολιτισμός και Εκπαίδευση
  • Πολιτιστικός Τουρισμός
  • Χειροτεχνία και Παραδοσιακές Τέχνες 
  • Θαλάσσιο Περιβάλλον
 
Ο Δήμος Μυκόνου σύμφωνα με τα ανωτέρω και με στόχο την ποιοτική τουριστική προβολή του νησιού μέσα από την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού, την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου αλλά και την συμμετοχή σε ένα Δίκτυο συνεργαζομένων Μεσογειακών Πόλεων με κοινές ιστορικές ρίζες,  πρόκειται να πραγματοποιήσει Επίσημο δείπνο το βράδυ στους συνέδρους.
 
Η αντιπροσωπεία του Φόρουμ το πρωί επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην πόλη της Μυκόνου. 
 
(Φωτογραφία από την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ στην Αθήνα, με την συμμετοχή και του Δημάρχου Μυκόνου)