Τι συμβαίνει στον γιαλό; «Από το κακό στο χειρότερο» καταπέλτης o Χρήστος Βερώνης για την «αλλοίωση του περιβάλλοντος» στην περιοχή

Τι συμβαίνει στον γιαλό; «Από το κακό στο χειρότερο» καταπέλτης o Χρήστος Βερώνης για την «αλλοίωση του περιβάλλοντος» στην περιοχή

 

 

Σε μια ανάρτηση καταπέλτη για την δημοτική αρχή προέβη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης στην σελίδα του συνδυασμού του στο Facebook.
 
Αφορμή για την ανάρτηση προκάλεσε η ρήψη "μπαζών και βράχων" μέσα στην θάλασσα, στον γιαλό, στην περιοχή της Αγίας Άννας, που έχει σαν αποτέλεσμα όπως αναφέρει την αλλοίωση του περιβάλλοντος της περιοχής τόσο εντός του πυθμένα, όσο και εξωτερικά. 
 
Όπως τονίζει ο κ. Βερώνης "Αφού άφησαν για μήνες ολόκληρους την τεράστια τρύπα που δημιούργησαν και γέμισε σκουπίδια, ήρθαν τώρα και έριξαν κυβικά από μπάζα, πέτρες και βράχους, στο πιο γραφικό σημείο του γιαλού που παραμένει ανέγγιχτο εδώ και δεκαετίες. Αυτό τον τρόπο βρήκανε; Αντίστοιχα έπραξαν προ καιρού και στο μικρό παραλιάκι που υπήρχε στον Άγιο Νικόλα της Καδένας, ενώ μπάζα και πέτρες υπάρχουν και σε άλλο σημείο του παλιού λιμανιού στην κολοκύθα μπροστά από το πρώην λιμενικό ταμείο.
Τέτοιες πρακτικές γίνονται μετά από εγκρίσεις στους εξωτερικούς βραχίονες των λιμένων και όχι μέσα στα λιμάνια αλλοιώνοντας το περιβάλλον τους και υποβαθμίζοντας την περιοχή της σπάνιας ομορφιάς και παράλληλα του πιο ακριβού από πλευράς αντικειμενικών αξιών γιαλού των Κυκλάδων και όχι μόνο".
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την αποκατάσταση της περιοχής στην αρχική της μορφή, αλλά και τις εγκρίσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιες αρχές από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν σε αυτή την κίνηση. Παράλληλα επισημαίνει ότι η παράταξή του επιφυλάσσεται να προχωρήσει στις δικές της άμεσες ενέργειες για να διαπιστωθεί το σύννομο της όλης διαδικασίας.   
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει και την αντίδραση μεγάλου αριθμού πολιτών στα social media.