Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης

 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης
Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία και η ενημέρωση είναι η μία από τις σημαντικότερες πτυχές που μπορεί να προσφέρει μία υπηρεσία, ιδιαίτερα σε θέματα Πυρκαγιάς.
 
Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου συνεχίζει το έργο της ενημέρωσης σε σχολεία του νησιού ευαισθητοποιώντας τα παιδιά απέναντι στο περιβάλλον και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει. 
 
Εκείνα από την πλευρά τους ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις ζωγραφιές που χαρίζουν στους πυροσβέστες που παίρνουν μέρος στη δράση. 
 
Μια τέτοια ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου τα οποία επισκέφτηκαν τους μικρούς μαθητές του δεύτερου νηπιαγωγείου Μυκόνου.
 
"Τα παιδιά, μας γνώρισαν, μας άκουσαν και στο τέλος μας ευχαρίστησαν με όμορφες ζωγραφιές. Μερικές φορές, είναι απροσδόκητος ο τρόπος που παίρνεις δύναμη..." αναφέρουν τα μέλη της αποστολής ευχαριστώντας παράλληλα για την φιλοξενία "τους μικρούς μας φίλους και τους δασκάλους τους".
 
 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία και φορείς του νησιού μας.
 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την αμέριστη συμπαράσταση του δραστήριου διοικητή της κ. Δημητρίου Λιότσιου. Στόχος του είναι η συνέχιση των ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν το έργο της υπηρεσίας αλλά κυρίως να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες που αποτελούν σήμερα  τη μεγαλύτερη απειλή των ελληνικών δασικών εκτάσεων, αλλά και να μάθουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 
 
Για να επιτύχει την αποστολή του το Πυροσβεστικό Σώμα, οι πολίτες πρέπει είναι σύμμαχοι στην μάχη των δασικών πυρκαγιών, προετοιμάζοντας τις ιδιοκτησίες τους, ώστε σε περίπτωση ενδεχόμενης  πυρκαγιάς, η διακινδύνευση να είναι χαμηλή ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διευκολύνουν το πυροσβεστικό έργο.
 
 
Το Πυροσβεστικό Σώμα συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους, ενώ και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα ή ομάδας πολιτών επιθυμεί την οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος ή ενημέρωσης.