«Ξεφύτρωσαν» νέες παράνομες κατασκευές στην Μύκονο - Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και στην Ίο

«Ξεφύτρωσαν» νέες παράνομες κατασκευές στην Μύκονο - Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και στην Ίο

 

 

(φωτογραφία αρχείου: Καλό λιβάδι 2014)
 
Μετά την Μύκονο, ο Εισαγγελέας Εφετών είναι έτοιμος να δώσει εντολή για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και στην Ίο. Στο νησί των Ανέμων οι κάτοικοι είδαν μέσα σε μία νύχτα να ξεφυτρώνουν παράνομες κατασκευές εκεί που μόλις είχαν γκρεμιστεί.
 
Ξεκινούν κατεδαφίσεις στην Ίο
«Έχτισαν παράνομα γέφυρα πάνω στην θάλασσα. Διένοιξαν δρόμους καταστρέφοντας παραδοσιακά μονοπάτια. Κάλυψαν ρέματα και κατέστρεψαν υδροβιότοπους. Έχτισαν πάνω σε κορυφογραμμές».
 
Κάτοικοι της Ίου επισύναψαν φωτογραφίες με αυθαίρετες κατασκευές στην επιστολή διαμαρτυρίας τους προς τον εισαγγελέα και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα οι ανώτατοι δικαστικοί να ζητήσουν από τον εισαγγελέα Εφετών, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου να φύγει από την Μύκονο και να μεταβεί στην Ίο με στόχο άμεσα να επεκτείνει την έρευνά του και σε αυτό το νησί.
 
«Ξεφύτρωσαν» νέες παράνομες κατασκευές στην Μύκονο
Και όσο στην Ίο ελπίζουν να δουν μπουλντόζες όπως στην Μύκονο, στο νησί των Ανέμων οι ντόπιοι, μετά την αποχώρηση του εισαγγελέα, ήδη βλέπουν εκεί που κατεδαφίστηκαν αυθαιρεσίες να ξεφυτρώνουν καινούριες.
 
«Επιστρέφουμε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς. Στην παραλία Καλό Λιβάδι ξηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα από μία επιχείρηση όλη η αυθαιρεσία που είχε εγκατασταθεί και ακριβώς δίπλα βρέθηκε μία καινούρια» ανέφερε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης.
 
Δείτε το σχετικό βίντεο στο enikos.gr