Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος η Ελένη Κοντιζά

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος η Ελένη Κοντιζά

 

 

Την ανεξαρτητοποίησή της από τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Κουκά υπέβαλλε το μεσημέρι της Τρίτης η Εντεταλμένη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά. Η κ. Κοντιζά με μία λιτή επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο γνωστοποίησε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, ενώ όπως επισημαίνει παραμένει ενεργή δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μυκόνου.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή της κας Κοντιζά:
 
"Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου κύριε Γιώργο Ρουσσουνέλο, αξιότιμε κ. Δήμαρχε Κωνσταντίνε Κουκά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, 
 
με την παρούσα επιστολή μου, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησής μου από τη θέση της αιρετής εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Δράσης» και παράλληλα της ιδιότητας μου ως Εντεταλμένης Δ.Σ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου καθώς και του τακτικού μέλους της ΔΕΥΑ Μυκόνου και εν γένει όλων των θέσεων που απορρέουν από αυτήν, καταθέτοντας δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 2 και παρ. 5 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 73 του Ν.4555/2018. 
 
Η αγάπη για το νησί μας είναι αδιαμφισβήτητα κοινή. Ωστόσο η διαφορετική αντίληψη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι προτεραιότητες, αλλά και πολλές θέσεις μου οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική κατεύθυνση του συνδυασμού - για τις οποίες έχουμε συζητήσει κατά καιρούς αναλυτικά με τον κ. Δήμαρχο - με φέρνουν στην δυσάρεστη θέση, αλλά με ξεκάθαρη στάση, να διαχωρίσω εγκαίρως και προ των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τη θέση μου και να αποχωρίσω από την πλειοψηφούσα παράταξη. 
 
Για τρεισήμισι χρόνια υπηρέτησα το νησί μου με αγάπη, σεβασμό και συνέπεια από τη θέση της Εντεταλμένης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς παρά τις δυσκολίες που συχνά υπήρχαν. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα, αν οι συγκυρίες, το κλίμα και οι δεσμεύσεις που υπήρχαν, ήταν διαφορετικές.
 
Αναγνωρίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και τιμώντας την ψήφο τους, παραμένω ενεργή, αλλά ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυκόνου. 
 
Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη στο μέλλον, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας".