«Φρέντυ Δακτυλίδης: Ο Ρηξικέλευθος Μυκονιάτης» - Συλλυπητήρια δήλωση του Μητροπολίτη κ.κ. Δωροθέου

«Φρέντυ Δακτυλίδης: Ο Ρηξικέλευθος Μυκονιάτης» - Συλλυπητήρια δήλωση του Μητροπολίτη κ.κ. Δωροθέου

 

 

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Μυκονιάτη επιχειρηματία Φρέντυ Δακτυλίδη, έναν από τους πρωτοπόρους στον τομέα του τουρισμού στο νησί μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου προέβη στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:
 
Η αναγγελία του θανάτου του Αναστάσιου, «Φρέντυ» Δακτυλίδη δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα Μυκονιάτη, και ιδιαίτερα όσους τον γνώρισαν και παρακολούθησαν την ζωή, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του, που τον κατέστησαν «θρύλο της Μυκόνου».
 
Ο αείμνηστος Αναστάσιος «Φρέντυ» Δακτυλίδης, υπήρξε ένας ρηξικέλευθος Μυκονιάτης, που με τη διορατικότητά  άνοιξε νέους δρόμους και νέες προοπτικές στην οικονομική και κοινωνική ζωή του «νησιού των ανέμων».
Χάρη σ’ αυτόν, μάλιστα., και τις πρωτοποριακές ιδέες του η Ιερά Μονή Τουρλιανής αποφάσισε να αξιοποιήσει ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες της στη «Λια» και στο «Μεγάλο Λειβάδι».
 
Καταθέτοντας αυτούς τους λόγους στη μνήμη του, οφείλω να υπογραμμίσω την αγάπη που ο αείμνηστος Αναστάσιος «Φρέντυ» Δακτυλίδης  έτρεφε προς τον μακαριστό Προκάτοχό μου Δωρόθεο Α΄, τον Στέκα, αλλά και προς το πρόσωπό μου, και να θυμηθώ ότι την ημέρα της εκλογής μου βρισκόταν στο Γραφείο μου στην Ιερά Σύνοδο και ήταν από τους πρώτους, που με συνεχάρη.
Δεν μπορώ, επίσης, να μη θυμηθώ και την αξέχαστη σύζυγό του Φλώρα, η οποία μέχρι τέλους διατήρησε το αυθεντικό Μυκονιάτικο χαμόγελό της,
Εκφράζω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του και προσεύχομαι ο Θεός να τον έχει αιώνια στη μνήμη του!
      
† Ο ΣΥΡΟΥ & ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄