“Ανοιγαν” σπίτια στη Σαντορίνη, τους έπιασαν στο λιμάνι της Νάξου

“Ανοιγαν” σπίτια στη Σαντορίνη, τους έπιασαν στο λιμάνι της Νάξου

 

 

 

Οταν η επιλογή της αποχώρησης από ένα νησί είναι με πλοίο, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σε πιάσουν σε κάποιο λιμάνι πριν από το τέλος της διαδρομής. Αυτό έπαθε και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Εκλεψαν αντικείμενα αξίας και χρήματα από τέσσερα σπίτια στη Σαντορίνη, αλλά η σωστή συνεργασία Αστυνομίας Θήρας – Λιμενικού Νάξου και Αστυνομίας Νάξου έφερε αποτέλεσμα; Αποτέλεσμα; Το ζευγάρι να συλληφθεί και να “κερδίσει” παραμονή στη Νάξο καθότι υπάρχει και ο σχετικός Εισαγγελέας…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από την Αστυνομία Κυκλάδων

Συνελήφθησαν χθες (Κυριακή 21 Μαΐου 2023) το απόγευμα, δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη κατακράτηση.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, χθες μεσημβρινές ώρες οι δράστες διέπραξαν τέσσερις κλοπές αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από κατοικίες στις περιοχές Φηρών, Ημεροβιγλίου και Μονολίθου, όπου μετέβησαν χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο όχημα. Επίσης, σε μία περίπτωση εγκλώβισαν ένοικο εντός της κατοικίας του προκειμένου να μην αναγνωριστούν κατά τη διαφυγή τους.

Στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης των περιστατικών που καταγγέλθηκαν, προέκυψε ότι οι δράστες μετά τις πράξεις τους επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά και σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων εντοπίσθηκαν κατά την άφιξη τους στη Νάξο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, τιμαλφή – χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

naxospress.gr