Το διήμερο 17 & 18 Μαϊου το Portarathlon στη Νάξο

Το διήμερο 17 & 18 Μαϊου το Portarathlon στη Νάξο

 

 

 

Το διήμερο 17 και 18 Μάϊου 2023, δηλαδή Τετάρτη και Πέμπτη, θα διεξαχθεί τελικά το 5ο Portarathlon στη Νάξο. Η αλλαγή κρίθηκε ως επιβεβλημένη καθώς η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και  κάθε Κυριακή μετά το Πάσχα θεωρείται εν δυνάμει υποψήφια για ημέρα εκλογών.
 
Ο ορισμός του αγώνα μεσοβδόμαδα θα δώσει την μεγάλη ευκαιρία στα σχολεία της Νάξου να φέρουν τα παιδιά τους στο στάδιο ώστε να δουν από κοντά αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου να αγωνίζονται σε μία διεθνή διοργάνωση.
 
Η αναβάθμιση του meeting από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις  εκ μέρους των διοργανωτών, μεταξύ αυτών απαγορεύεται η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα δύο μήνες πριν την διοργάνωση. 
Ο αγώνας έχει ήδη λάβει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και πριν δύο ημέρες ξεκίνησε ήδη επίσημα και η εγγραφή αθλητών.
 
Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες στο email της διοργάνωσης έχουν φτάσει περισσότερες από 20 δηλώσεις από αθλητές και αθλήτριες όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά ακόμα και από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Βραζιλία.
Πλέον το meeting έχει καταξιωθεί στην διεθνή αθλητική κοινότητα του στίβου και οι αθλητές των συνθέτων θεωρούν τιμή τους να αγωνιστούν σε αυτό.
 
Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
Το στοίχημα των συμμετοχών έχει ήδη κερδηθεί, μένει οι διοργανωτές να βγουν νικητές και στο στοίχημα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, καθώς ο πήχυς έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά.