(φωτό) Πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών της Μυκόνου για την τραγωδία των Τεμπών

(φωτό) Πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών της Μυκόνου για την τραγωδία των Τεμπών

 

 

 

Έκδηλη είναι η οργή της νέας γενιάς η οποία μέρα με τη μέρα αυξάνεται μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και όλα δείχνουν ότι οι μορφές αγανάκτησης από κάθε γωνιά της Ελλάδας παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας για τους υπαίτιους.
 
Ταυτόχρονα οι σκέψεις και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς τους διασωθέντες και τους συγγενείς των θυμάτων μαζί με την προσευχή τους. 
«Η Νέα Γενιά δεν σας συγχωρεί, όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή» με το σύνθημα αυτό περισσότεροι από 300 μαθητές των Λυκείων της Μυκόνου εξέφρασαν σήμερα τον αποτροπιασμό και την οργή τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 
 
 
 
Μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μυκόνου ένωσαν την φωνή τους με τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου, του Λυκείου των Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Σύγχρονης Παιδείας και καθηγητών και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. 
 
 
 
 
 
«Μείναμε όλοι άφωνοι. Απίστευτο γεγονός» αναφέρει η πρόεδρος του 15μελούς του ΓΕΛ Μυκόνου Άννα Αχμετάι «διαμαρτυρόμαστε για το τι συμβαίνει και την ανευθυνότητα που υπάρχει» επισημαίνοντας την βαθιά θλίψη και την συμπαράσταση των παιδιών της Μυκόνου στους συγγενείς των θυμάτων.   
 
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Γενικό Λύκειο στον Πετεινάρο και είχε τελικό προορισμό το Δημαρχείο στο Γιαλό. «Στη διαδρομή τα αυτοκίνητα σταμάταγαν και μας χειροκροτούσαν και άλλοι κλαίγανε. Υπήρχε έντονη συγκίνηση. Καθηγητές και παιδιά δάκρυζαν» τονίζει η ίδια. 
 
 
Η πορεία ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο όπου τα παιδιά φώναξαν συνθήματα και σχημάτισαν με τις τσάντες τους την πένθιμη κορδέλα των social. 
 
 
 
 
«Θέλουμε να υπάρχει περισσότερη υπευθυνότητα ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός» λένε οι μαθητές στην μνήμη των οποίων, όπως και όλων μας θα μείνει ανεξίτηλη αυτή η μεγάλη τραγωδία.