Εκσυγχρονίζεται και μεγαλώνει το αεροδρόμιο της Πάρου - Υπεγράφη η σύμβαση

Εκσυγχρονίζεται και μεγαλώνει το αεροδρόμιο της Πάρου - Υπεγράφη η σύμβαση

 

 

 

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Ανάπτυξη και Βελτίωση των Υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου» μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης πολλαπλασίου αριθμού επισκεπτών στο Αεροδρόμιο της Πάρου. Το έργο θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της αυξανόμενης επιβατικής κίνησης της Πάρου, ενισχύοντας περαιτέρω την εικόνα και τον γεωστρατηγικό ρόλο του νησιού, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
 
"Το αεροδρόμιο της Πάρου αλλάζει προς το καλύτερο και εκσυγχρονίζεται ολοκληρωτικά" αναφέρει ο δήμαρχος τοου νησιού Μ. Κωβαίος επισημαίνοντας ότι ένα έργο χρόνων γίνεται πράξη και η Πάρος αποκτά έναν αερολιμένα σύγχρονο και λειτουργικό που θα εξυπηρετεί με ασφάλεια κατοίκους και επισκέπτες.    
 
Το αναπτυξιακό αυτό έργο υποδομών της χώρας μας περιλαμβάνει εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού και νέου Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου, συνολικής επιφάνειας 12.117 τ.μ., με όλες τις προβλεπόμενες Η/Μ εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και διαχείρισης επιβατικής κίνησης, την αμφίπλευρη επέκταση του υφιστάμενου διαδρόμου προσγειώσεων/απογειώσεων συνολικά κατά 400 μέτρα, με τα συνοδευτικά έργα διαμόρφωσης ζωνών ασφαλείας και επέκτασης φωτοσήμανσης και διαγράμμισης και την αμφίπλευρη κατά πλάτος επέκταση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 140 μέτρα.
 
Επιπλέον, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία θα προχωρήσει σε διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου κτηρίου, συνολικής επιφάνειας περίπου 47.000 τ.μ., στον οποίο θα περιλαμβάνονται χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, λεωφορείων, πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου, υδραυλικά έργα, οδοφωτισμός κλπ., καθώς και στη σύνδεση του οδικού δικτύου της Πάρου με τον Αερολιμένα. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται, επίσης, η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και η επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.