Κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση Γκέλου; Κάθε άλλο. Μια ξεκάθαρη κίνηση

Κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση Γκέλου; Κάθε άλλο. Μια ξεκάθαρη κίνηση

 

 

Με την έναρξη της νέας χρονιάς συνεχίζονται οι πολιτικές κινήσεις σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων. Μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις του Σπύρου Αποστόλου και του Αλέκου Βαμβακούρη τους προηγούμενους μήνες, δύο ακόμα σύμβουλοι της μειοψηφίας άλλαξαν πορεία. Ο Αντώνης Κουσαθανάς ανεξαρτητοποιήθηκε προ ημερών από τον συνδυασμό του Χρήστου Βερώνη, ενώ ο Νίκος Γκέλος γνωστοποίησε την Τετάρτη την απόφαση του να απέχει τους επόμενους μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με μία λιτή επιστολή την οποία διακατέχει ο πολιτικός πολιτισμός, ο κ. Γκέλος δεν ανεξαρτητοποιήθηκε απλά, αλλά παραιτείται από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και κατά συνέπεια από όλες τις θέσεις στις οποίες συμμετείχε στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Μυκόνου.
 
Η πρόθεση του Νικόλα Γκέλου να αποχωρήσει από τον συνδυασμό του Χρήστου Βερώνη ήταν λίγο ως πολύ γνωστή από καιρό στον συνδυασμό του και είχε ήδη διαρρεύσει. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν ο χρόνος που ο ίδιος θα επέλεγε να επισημοποιήσει την απόφασή του, όπως και ο τρόπος της αποχώρησης του. Κι ενώ όλοι περίμεναν την ανεξαρτητοποίηση του και την διατήρηση της έδρας του όπως όλοι οι προηγούμενοι συνάδελφοί του, εκείνος έκανε την έκπληξη.  
 
Ο ίδιος  επέλεξε όχι να αποχωρήσει μόνο από τον συνδυασμό του αλλά να παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος, παραχωρώντας την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα. Πράξη που λίγοι που έχουν εκλεγεί στα κοινά τολμούν να κάνουν.
 
Η πολιτική πορεία του Νίκου Γκέλου όμως δεν φαίνεται να σταματά εδώ, αλλά ουσιαστικά τώρα ξεκινά. 
 
Μετά από μία πενταετία αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κουκά (2014-2019) το 2019 ανεξαρτητοποιήθηκε και εντάχθηκε στην συνέχεια στον συνδυασμό του Χρήστου Βερώνη στις εκλογές του 2019. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα σε υψηλή θέση και μέχρι την παραίτήσή του διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και τακτικό μέλος στην οικονομική επιτροπή και την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης.  
 
Αυτό που μαρτυρά ξεκάθαρα η πράξη παραίτησης, είναι ότι ο Νίκος Γκέλος έχει αποφασίσει αυτό που επί μήνες συζητείτε στο παρασκήνιο, να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο κάτι που φαίνεται να είχε ήδη ξεκαθαρίσει ο ίδιος εδώ και καιρό, στον συνδυασμό που συμμετείχε.  
 
Εξ’ου και η διαφοροποιημένη τοποθέτηση του Χρήστου Βερώνη (απέναντι στις προηγούμενες που υπήρξαν) στην αποχώρηση του.  
 
Ο κ. Γκέλος «υλοποίησε μία ειλημμένη απόφασή του, την οποία είχε ήδη θέσει υπόψη των μελών της παράταξης "Μύκονος- Πρώτη Ξανά", κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Οκτώβριο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «Η γνωστοποίηση της πρόθεσης του τότε, δεν επηρέασε τις σχέσεις του κ. Γκέλου με το Συνδυασμό μας και του επιτράπηκε να διατηρεί μέχρι σήμερα τις θέσεις του ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ. Ο κ. Νίκος Γκέλος παραιτούμενος από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, υιοθέτησε μία διαφορετική στάση από πλευράς Δεοντολογίας και Πολιτικής Ηθικής σε σχέση με εκείνους που ανεξαρτητοποιήθηκαν και κρατώντας τη θέση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχώρησαν αιφνιδιαστικά από το Συνδυασμό μας, για να προσχωρήσουν ουσιαστικά σε αυτόν του κ. Κουκά».
 
Η παραίτηση του Νίκου Γκέλου τον καθιστά ελεύθερο κινήσεων και απερίσπαστο πλέον στον προεκλογικό στίβο. 
 
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν καθώς μένει να δούμε πότε ο ίδιος θα αποφασίσει να κάνει και την επίσημη κίνηση του, που δεν είναι άλλη από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όπως και το πως θα διαμορφωθούν στο μέλλον οι πολιτικές ισορροπίες.