Χαμόγελα, ευχές και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο πολύ επιτυχημένο Παραμυθοχωριό της Μυκόνου

Χαμόγελα, ευχές και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο πολύ επιτυχημένο Παραμυθοχωριό της Μυκόνου

 

 

Μεγαλη επιτυχία και πολύ κόσμο προσέλκυσε το Χριστουγεννιάτικο Παραμυθοχωριό της Μυκόνου! Η γιορτή τελείωσε αφού μας γέμισε με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.
Το μοναδικό τριήμερο, τόσο διήρκησε το Χριστουγεννιάτικο Παραμυθοχωριό που διοργάνωσε ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς του νησιού μας την Παρασκευή 09 και το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου, γέμισε χαμόγελα τα πρόσωπα των παιδιών και χάρισε σε όλους γιορτινές στιγμές χαράς.
 
 
 
Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Μυκόνου διοργάνωσε το Χριστουγεννιάτικο Παραμυθοχωριό μετά από πρωτοβουλία και πρόταση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κας Ελένης Κοντιζά, μια συλλογική διοργάνωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. 
 
 
 
 
 
 
 
Για τρεις μέρες ο πολυχώρος του νέου Γυμνασίου Άνω Μεράς γέμισε παραμυθένια σπιτάκια που φιλοξένησαν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου χώρας, του Δημοτικού Άνω Μεράς και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία, των νηπιαγωγείων Χώρας, Μαραθιού, Φτελιάς, του Γυμνασίου χώρας, του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, του Συλλόγου Γυναικών Ανωμερίτισσες, του Απολλωνίου Ομίλου, της Χορευτικής ομάδας Μαντώ, του Βιωματικού Εργαστηρίου Παραδοσιακών χορών Μυκονιάτικη Βεγγέρα και των Φίλων Λαογραφικής Συλλογής Μυκόνου. Στο χωριό συμμετείχαν με γλυκοπαζαρο και μαθητές του Γυμνασίου Άνω Μεράς.
 
 
 
 
Ήταν μια γιορτή για όλο το νησί που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου ακόμα και μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Κυριακής.
 
 
 
Η μουσική και η ευχάριστη διάθεση δεν έλειψαν ούτε λεπτό, οι φιγούρες του Disney, οι τάρανδοι και τα ξωτικά ήταν εκεί με τον Άγιο Βασίλη και υποδέχονταν τα παιδιά με διαγωνισμούς και παιχνίδια, την στιγμή που οι γονείς έκαναν τη βόλτα τους στα περίπτερα των Συλλόγων. 
 
 
 
 
 
Η αίθουσα και ο εξωτερικός χώρος του σχολείου στολίστηκε κατάλληλα για την εκδήλωση, ενώ το μαλλί της γριάς, τα σπιτικά γλυκά και εδέσματα, το ρακόμελο και το άφθονο pop corn είχαν την τιμητική τους!!
 
 
 
 
 
 
 
Ο Δήμος Μυκόνου και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς και συλλόγους για την συμμετοχή και την άριστη συνεργασία τους, την επιτροπή παιδείας και την σχολική επιτροπή για την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την διευθύντρια του Γυμνασίου Άνω Μεράς και τον γυμναστή του σχολείου για την συνεργασία τους και το προσωπικό του Δήμου Μυκόνου που βοήθησε καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και πραγματοποίησης της εκδήλωσης ο καθένας από το πόστο του, όπως και τον Σπύρο και Αχιλλέα Πιπερίδη για την γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τον φωτισμό και την μουσική τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Φραντζέσκο Κουκά (πρόεδρο του συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού) και στον Γιάννη Φαμελη (πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Μαραθιού) για την πολύτιμη βοήθεια τους και την διάθεση του προσωπικού τους όποτε και όπου χρειάστηκε, και το κατάστημα Cookie για τα υπέροχα γλυκά δωράκια που μας προσέφερε. 
 
 
 
Από τις ιδιαίτερες στιγμές του τριημέρου η παρουσία μαθητών της Γ' τάξης του πρώτου δημοτικού σχολείου οι οποίοι παρουσία των δασκάλων και της διευθύντριας του σχολείου, μας είπαν τα παραδοσιακά Μυκονιάτικα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και στη νοηματική γλώσσα.
 
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τον σύλλογο "Η Αγκαλιά" και τους "Εθελοντές Μυκόνου" με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Μαραθιού. 
 
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που επισκέφθηκε και τις τρεις μέρες το 1ο Χριστουγεννιάτικο Παραμυθοχωριό, διασκέδασε με τα παιδιά του και έζησε την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του νησιού.
 
 
Το κλείσιμο της διοργάνωσης ήταν άκρως παραδοσιακό με τον Βασίλη Γρυπάρη και τον Κώστα Νικολόπουλο οι οποίοι με νησιωτικούς ρυθμούς και τραγούδια, μας ξεσήκωσαν και μας έκαναν όλους να χορέψουμε!
 
 
 
Ευχή όλων στο κλείσιμο της αυλαίας, να είμαστε και του χρόνου καλά να ξαναλειτουργήσουμε με ακόμα περισσότερα δρώμενα και εκπλήξεις το Παραμυθοχωριό μας!
 
 
Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!!