Δίκη για το Μάτι – Πραγματογνώμονας της υπόθεσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου Δημήτρης Λιότσιος

Δίκη για το Μάτι – Πραγματογνώμονας της υπόθεσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου Δημήτρης Λιότσιος

 

 

Την δικαίωση για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 αναζητούν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς. Βαρύς απολογισμός, 104 νεκροί, ανάμεσά τους 11 ανήλικα, δεκάδες εγκαυματίες και εκατοντάδες άνθρωποι με πληγές που δεν θα γιατρευτούν ποτέ στην ψυχή τους. 
 
Η δίκη ξεκίνησε χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε μια αίθουσα μικρή για να αντέξει τόσο τις παρουσίες όσο και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων που στηρίζουν την δικαίωση τους στο πόρισμα του έμπειρου αξιωματικού και εμπειρογνώμονα της υπόθεσης κ. Δημήτριου Λιότσιου.
 
Το όνομα του γνωστό σε όλους μας στο νησί καθώς από τον Φεβρουάριο του 2022 ο επιπυραγός Δημήτρης Λιότσιος είναι ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου.
 
“Δεν θα υπήρχε υπόθεση χωρίς εσάς. Είστε γίγαντας” του φώναξαν συγκεντρωμένοι μάρτυρες έξω στο προαύλιο της Ευελπίδων. 
Ο ίδιος γνωστός για την σεμνότητα και την ευγένεια που τον διακρίνει, με το χέρι στην καρδιά, τους είπε ”ευχαριστώ πολύ” και αποχώρησε χωρίς κάποια δήλωση. 
 

 
“Ο Λιότσιος σηματοδοτεί για εμάς την ελπίδα ότι μπορεί η αλήθεια να λάμψει. Αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μας σε ένα σύστημα θεσμών που μας εγκατέλειψε” ανέφερε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η νεαρή Αφροδίτη Χατζηαναστασιάδη. 
 
Ο Δημήτρης Λιότσιος, ανέλαβε να κάνει την έρευνα πραγματογνωμοσύνης για το Μάτι, με βασικό ζητούμενο για εκείνον την απόδοση Δικαιοσύνης. 
 
Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής δέχθηκε απειλές και πιέσεις κατά την διάρκεια της έρευνας αλλά έκανε το καθήκον του ερευνώντας σε βάθος τα αίτια της καταστροφής. Συνέταξε δύο πορίσματα και συνέβαλε στο έργο του ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη.
 
Η επόμενη συνεδρίαση για το Μάτι είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα και ώρα ξεκινά και η δίκη για την υπόθεση εκβιασμού του κ. Λιότσιου από τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο.