Νέα στρατηγική επένδυση πήρε το πράσινο φως για τη Μύκονο

Νέα στρατηγική επένδυση πήρε το πράσινο φως για τη Μύκονο

 

Τη στιγμή που ο Δήμος Μυκόνου εμμένει στην απόφαση του να προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την στρατηγική επένδυση στον Καραπέτη, θέση που επανέλαβε με την αίτηση ακύρωσης και αναστολής της πρόσφατης οικοδομικής αδείας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας που ψήφισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο, μία νέα στρατηγική επένδυση με καθεστώς Fast Track έρχεται στο νησί. 
 
Πρόκειται για την στρατηγική επένδυση του Όμιλου Μήτση που πήρε το πράσινο φως από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ)  για την περιοχή της Ελιάς. 
 
Στην Επιτροπή έλαβαν μέρος εκτός του προεδρεύοντος υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων η υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπ. Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπ. Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. 
 
Επί σειρά ετών στο παρελθόν ο όμιλος Mitsis Hotels είχε εκφράσει την πρόθεση του να επενδύσει στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η επένδυση προβλέπει την δημιουργία ενός ξενοδοχειακού καταλύματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 178 κλινών και την ανάπτυξη 4 τουριστικών κατοικιών με spa, εστιατόρια, bar καθώς και χώρους άθλησης και γυμναστικής και αγγίζει σε ύψος τα 61 εκ. Ευρώ.