Στη Μύκονο συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος που έψαχνε η Interpol εδώ και πέντε χρόνια

Στη Μύκονο συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος που έψαχνε η Interpol εδώ και πέντε χρόνια

 

 

Φιγουράριζε για πέντε ολόκληρα χρόνια στις κόκκινες λίστες της Interpol, σε βάρος του, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης και τελικά, ο 32χρονος Τούρκος Μουσταφά-Ονούρ, καταζητούμενος για τραπεζική απάτη στο Κατάρ, συνελήφθη στη Μύκονο μέσα σε σκάφος αναψυχής.

Ο αλλοδαπός, που ήταν «μαρκαρισμένος» στις διεθνείς λίστες καταζητούμενων για οικονομική απάτη σε βάρος τράπεζας του Καταρ, μετά τη σύλληψη του, από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μυκόνου οδηγήθηκε στην Εισαγγελια Εφετών Αιγαίου όπου τελικά αφέθη ελεύθερος καθώς όπως αναφέρει στο protothema.gr o δικηγόρος του κ. Κώστας Δοκιμάκης: «Από το απόγευμα της Κυριακής που ενημερωθήκαμε για την σύλληψη του εντολέα μας καταφέραμε και συγκεντρώσαμε όλο το απαραίτητο υλικό για την υπεράσπιση του.

Εμφανιστήκαμε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του κυρίου εισαγγελέα εφετών Αιγαίου, εκθέσαμε όλα τα περιστατικά κατά του εντάλματος της interpol και τελικά πετύχαμε να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας μας. Ήδη έχουμε δρομολογήσει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε οι δικαστικές αρχές της Ντοχα , Καταρ να ανακαλέσουν το ένταλμα».

Μπλόκο στη Μύκονο
Ο 32χρονος Τούρκος με το μικρό ονομα Μουσταφά- Ονούρ, συνελήφθη την Κυριακή. Ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα και ήταν διωκόμενος σύμφωνα με ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ Κατάρ για οικονομική απάτη, εκείνος για πέντε ολόκληρα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Πριν μερικές ημέρες ήρθε στο Λιμενικό του νησιού των ανέμων μια πληροφορία που έλεγε ότι ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία αναζητείται γιατι όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση με αριθμό 1191/2017 που εξεδώθη στις 5 Μαρτίου 2017 από το δικαστήριο της Ντοχα του Κατάρ «ο εν θέματι, εξέδωσε κακή τη πίστη επιταγή στον δικαιούχο συνολικού ποσού 155.000 ριαλ Κατάρ, (που ισοδυναμεί με 42.465 δολάρια ΗΠΑ) με βάση προσωπική συναλλαγή.

Με την προσκόμιση της επιταγής στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ, η επιταγή ήταν άκυρη λόγω ανεπαρκών κεφαλαίων στον λογαριασμό», βρίσκεται στη Μύκονο. Αμέσως σήμανε κινητοποίηση και το ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής με σημαία νήσων Marshall, «λοκαρίστηκε». Οι έμπειροι άνδρες του Λιμενικού της Μυκόνου, έκαναν έλεγχο και μόλις εντόπισαν τον Τούρκο καταζητούμενο, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου.

pronews.gr