ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

ΗΠΑ | Ο κορωνοϊός δεν θα επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα- τέλος η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση

 

 

Τέλος στην καραντίνα σε όσους έχουν έλθει σε επαφή με άτομο που κόλλησε με κορωνοϊό βάζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ. Η σύσταση αυτή αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και στηρίζεται στο γεγονός ότι περίπου το 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει με κορωνοϊό ή έχουν συμβεί και τα δύο.

Όπως δήλωσε η επιστήμονας των CDC,  δρ. Γκρέτα Μασέτι, οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν μεν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όμως πλέον υπάρχει η τεχνογνωσία, τα εμβόλια και τα φάρμακα για τη διαχείρισή της χωρίς να διαταράσσεται σοβαρά η καθημερινότητα στη ζωή μας.

Η μόνη σύσταση σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα είναι να φοράνε μάσκα υψηλής προστασίας για 10 μέρες και να κάνουν τεστ πέντε μέρες μετά την επαφή. «Πιθανότατα είστε πιο μολυσμένοι κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων πέντε ημερών», ανέφερε το CDC.

Τα CDC "αποκήρυξαν" επίσης την κοινωνική απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων, που πλέον δεν χρειάζεται.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ιός ενέχει πλέον σημαντικά μικρότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία.

«Είμαστε σε πιο ισχυρή θέση σήμερα ως έθνος, με περισσότερα εργαλεία για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας από σοβαρές ασθένειες από τον COVID-19», δήλωσε η Γκρέτα Μασέτι χθες Πέμπτη. «Έχουμε επίσης καλύτερη κατανόηση του τρόπου προστασίας των ανθρώπων από την έκθεση στον ιό, όπως η χρήση μάσκας υψηλής ποιότητας, τα τεστ και ο βελτιωμένος αερισμός».

Επιπλέον, οι αξιωματούχοι δεν συνιστούν πλέον τεστ ελέγχου σε ασυμπτωματικά άτομα.

Οι παραπάνω αλλαγές έρχονται σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου το CDC έκλεισε το μέτρα για τον COVID-19 στα κρουαζιερόπλοια και δύο μήνες αφότου οι αξιωματούχοι ήραν τις απαιτήσεις τεστ για διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ.
tornosnews.gr