Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για τους κατοίκους της Σύρου

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για τους κατοίκους της Σύρου

 


Σε 13 δήμους της χώρας θα ξεκινήσει πιλοτικά -για ένα εξάμηνο- η εφαρμογή του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», το οποίο παρουσιάστηκε στο Ζάππειο, παρουσία του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
 
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί συγκεκριμένα σε έναν δήμο από κάθε Περιφέρεια της χώρας και ειδικότερα στους δήμους: Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου Κρήτης, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.
 
Στόχος του προγράμματος που καθιερώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι η εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων, η πρόσβαση τους σε ένα πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η επαγγελματική ένταξη ή επανένταξη τους.
 
Η δράση θα ξεκινήσει πιλοτικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τα προβλεπόμενα δημοτολογικά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από τις 15 Νοεμβρίου.