Ανεβαίνει η αισθητική γυμναστική στη Μύκονο – Επίσκεψη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για συντονισμό δράσεων

Ανεβαίνει η αισθητική γυμναστική στη Μύκονο – Επίσκεψη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για συντονισμό δράσεων

 

Για ένα τριήμερο βρέθηκε στο νησί στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Γυμναστικής κ. Γιώργος Βαϊόπουλος. Ο άνθρωπος που καθιέρωσε την αισθητική γυμναστική στην Ελλάδα με 48 σωματεία σήμερα σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας μας, πρωτοστατεί και στην προσπάθεια ένταξης του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Η Αισθητική γυμναστική σύντομα θα αποτελεί ολυμπιακό άθλημα και ο δραστήριος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκε το νησί μας μετά από πρόσκληση γονέων του τοπικού τμήματος της ΑΕ Μυκόνου. Οι αθλήτριες του τμήματος έχουν σημειώσει μια σειρά από επιτυχίες και έχουν φέρει πολλά μετάλλια τόσο σε εθνικούς, όσο και σε διεθνείς αγώνες τα τελευταία χρόνια. 
 
Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ μια σειρά από δράσεις και δραστηριότητες πρόκειται να γίνουν μέχρι και την Άνοιξη.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βαϊόπουλος είχε συζητήσεις με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου κα Ελένη Κοντιζά με την οποία επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο της Μυκόνου, το οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα» προκειμένου να έχει μια πρώτη εικόνα του χώρου όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μελλοντικές διοργανώσεις.
 
 
Η ανάπτυξη διαφόρων τμημάτων του αθλητισμού στο νησί μετά και την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου είναι εμφανής και η προσπάθεια τόσο των συλλόγων, όσο και του Δήμου είναι διαρκής προς αυτή την κατεύθυνση. 
 
Ο κ. Βαϊόπουλος συνοδευόμενος από την κα Κοντιζά, επισκέφθηκε και το Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά και συζητήθηκαν τόσο το μέλλον του αθλήματος στο νησί μας, όσο και οι συνεργασίες που μπορούν να υπάρξουν και οι οποίες δεν αφορούν μόνο σε τοπικό επίπεδο. 
 
Κατά την παραμονή του στο νησί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας είχε συνάντηση τόσο με την προπονήτρια του αθλήματος κα Κατερίνα Γιακουμέλου, όσο και με γονείς των παιδιών την οποία συντόνισε η κα Αφροδίτη Δελαπόρτα.  
 
«Το αποτέλεσμα της επίσκεψης θεωρείτε πετυχημένο καθώς όλοι συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε αθλητικές δράσεις με την Αισθητική Ομαδική Γυμναστική στο επόμενο διάστημα» αναφέρει ο κ. Βαϊόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας «Το νεόκτιστο κλειστό γυμναστήριο είναι ένα κόσμημα και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετές δραστηριότητες». Ο ίδιος εκφράζει «από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στην φίλη και γονέα Αφροδίτη Δελαπόρτα, την κα Ελένη Κοντιζά και τον σύζυγό της Σάββα, την κα Ελένη Ζουγανέλη με το πανέμορφο ξενοδοχείο «Life Suites», την προπονήτρια Κατερίνα Γιακουμέλου, τους γονείς που διψούσαν για γνώση και φυσικά τον δήμαρχο Μυκόνου για την στήριξή του».