Η συνταγή της ημέρας: Κουκοφουρτάλια

Μία ακόμη νόστιμη συνταγή από την κουζίνα των Κυκλάδων. Θα χρειαστείτε:
Υλικά 4-6 άτομα
¼ φλτιζ. Ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας γλίνα( κυκλαδίτικο λιωμένο λίπος από χοιρινό)
1 κιλό φρέσκα κουκιά, ελαφρά βρασμένα
6-8 κυκλαδίτικα λουκάνικα με μαραθόσπορους
6-8 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)
3-4 κουταλιές σης σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά, το μισό λάδι.
Ρίχνετε τα λουκάνικα και τα ροδίζετε ελαφρά και από τις δυο πλευρές. ‘Όταν αρχίζουν να βγάζουν το λίπος τους τα βγάζεται από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά, όσο ετοιμάζεται την φουρτάλια.
Ρίχνετε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές της σούπας γλίνα, λίγο επιπλέον λάδι αν χρειαστεί και τέλος τα κουκιά.
Χτυπάτε τα αυγά με το τυρί. Προσθέτετε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετεστο τηγάνι με τα κουκιά.
Τηγανίζετε τη φουρτάλια από τη μια πλευρά και τη γυρίζετε με ένα πιάτο για να τηγανιστεί και από την άλλη.
Την βάζετε στην πιατέλα, τοποθετείτε πάνω της τα λουκάνικα ολόκληρα και την σερβίρετε.
Παραλλαγές της φουρτάλιας.
Φουρτάλια με πατάτες και λουκάνικα
Φουρτάλια με πατάτες και κρεμμύδια, αρωματισμένη με φρέσκο δυόσμο
Φυρτάλια με κολοκύθια και κουκιά
Καλή σας όρεξη!
Συνταγή από το βιβλίο «Γευσινησία, διατροφικές συνήθειες των Κυκλάδων»