Ξεκινά σήμερα στην Λήμνο η 26η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Ξεκινά σήμερα στην Λήμνο η 26η  Συνάντηση  Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

 

 

 
Θίασοι από όλο το αιγαίο θα συναντώνται από σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 25/10 στη Λήμνο για την 26η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αυλαία θα ανοίξει με την Λαϊκή Σκηνή ΜΕΑΣ «Λήμνος» η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση «Όπερα, το τραγούδι, του ουρανού». 
 
Το βράδυ της Πέμπτης η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου της ΚΔΕΠΠΑΜ θα παρουσιάσει τις Αλεπούδες της Ντάουν Κινγκ, έργο που ανέβασε η ΘΟΜ την Άνοιξη. Στην συνάντηση θα συμμετέχουν 23 ερασιτεχνικοί θίασοι από όλο το Αιγαίο. Συγκεκριμένα από τις Κυκλάδες θα πάρουν μέρος σύλλογοι από την Τήνο, την Μήλο, την Πάρο, την Σύρο και την Άνδρο. 
 
Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» που κατά γενική ομολογία έχει καθιερωθεί ως ένας καταξιωμένος θεσμός στο χώρο του Αιγαίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου και αποτελεί μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της ερασιτεχνικής δημιουργίας και της αυτοδύναμης πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας. Έχει χαρακτήρα επιμορφωτικό και όχι διαγωνιστικό. Στη “Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου” δίνεται η ευκαιρία αλληλογνωριμίας και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των ερασιτεχνών.
 
Παράλληλα δε οι κάτοικοι των νησιών όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο έχουν δυνατότητα να δουν ποιοτικές παραστάσεις. Κατά τη διάρκεια της «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ», θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, εκθέσεις  και άλλα δρώμενα καθιστώντας την  «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού. 
 
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεργασία της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής και σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου. 
 
Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων και λοιπών εκδηλώσεων