Σίγησε το ακορντεόν της καρδιάς μας - «Έφυγε» ο Γιώργος Γρύμπλας

Σίγησε το ακορντεόν της καρδιάς μας - «Έφυγε» ο Γιώργος Γρύμπλας

 

 

"Πιο φτωχή είναι από σήμερα η Μύκονος και η λαϊκή μας παράδοση. Το άκουσμα του θανάτου του αγαπημένου μας οργανοπαίκτη Γιώργου Γρύμπλα έπεσε σαν κεραυνός στο νησί", αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Εντεταλμένη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, Ελένη Κοντιζά.
 
Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η κα Κοντιζά εξαίρει το ήθος και την αγάπη του εκλιπόντος στην μουσική και την λαϊκή παράδοση της Μυκόνου, όσο και στο δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η απώλειά του. 
Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση της κας Κοντιζά
 
Πιο φτωχή είναι από σήμερα η Μύκονος και η λαϊκή μας παράδοση. Το άκουσμα του θανάτου του αγαπημένου μας οργανοπαίκτη Γιώργου Γρύμπλα σκόρπισε θλίψη στο νησί. 
Αναρίθμητοι οι γάμοι, τα γλέντια και τα πανηγύρια που είχε επί σειρά δεκαετιών παραστεί με το ακορντεόν και το σαντούρι του, καθώς δεν υπήρχε νύφη που να μην την είχε συνοδεύσει με τον παραδοσιακό τρόπο στην εκκλησία ξεσηκώνοντας τα στενά με το «Σήμερα γάμος γίνεται…».  
 
Τα χρόνια περνάνε και ο χρόνος αμείλικτος τον πήρε από κοντά μας αφήνοντας τις όμορφες στιγμές, ακούσματα και αναμνήσεις που έχουμε μοιραστεί.
Ένας άνθρωπος ήρεμος, αγαπητός σε όλους με το τραγούδι και τη μουσική του να δίνει ρυθμό με την κάθε του νότα. Έτσι απλά και λαϊκά. Έτσι όμορφα και ταπεινά. Έτσι όπως μάθαμε τη Μύκονο και την αγαπάμε. 
 
Γιώργο Γρύμπλα η απώλεια σου μεγάλη όχι μόνο για την οικογένειά σου, αλλά για ολόκληρο το νησί μας. 
Η μουσική σου μαζί με το χαμόγελό σου και τον καλό σου λόγο θα μας συντροφεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη οικογένεια. Καλό σου ταξίδι".