Κόβονται μαθήματα από το δημοτικό σχολείο - Περισσότερος αθλητισμός και καλλιτεχνικά

Κόβονται μαθήματα από το δημοτικό σχολείο - Περισσότερος αθλητισμός και καλλιτεχνικά

 

 

 

Λιγότερα μαθήματα και περισσότερη απασχόληση των μαθητών στον αθλητισμό και στην καλλιτεχνική παιδεία προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, τα οποία έχουν για την ηλικία τους ένα εξαντλητικό σχολικό πρόγραμμα σύμφωνα με την imerisia.gr
 
Σκοπός του υπουργείου Παιδείας, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι οι μαθητές να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα ανάλογα με την τάξη, ώστε να έχουν χρόνο για δημιουργική απασχόληση με τον αθλητισμό, τη μουσική και γενικότερα την καλλιτεχνική παιδεία.
 
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, ορίζοντας μάλιστα ως χρόνο αλλαγής του σχετικού νόμου τον Ιανουάριο και αφού προηγηθεί ένας διάλογος τριών μηνών με τους αρμόδιους φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα.
 
Σύμφωνα με το «Εθνος» αυτή τη στιγμή βασική σκέψη είναι η μείωση των μαθημάτων στο δημοτικό, αλλά το ποια μαθήματα θα μειωθούν και πόσο θα το αποφασίσουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στον διάλογο καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και πρώην υπουργοί Παιδείας, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν θέση.
 
«Το να έχεις τόσο πολλά μαθήματα στο δημοτικό είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλο δουλεύεις, όχι για τα παιδιά. Και αυτό θα αλλάξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπογράμμισε: «Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Ελληνες.
Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Ενας φίλος μου ζωγράφος μού είπε ότι το παιδί του φιλοξένησε ένα Γερμανάκι. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνονται ανταλλαγές και μαθητών. Και το Γερμανάκι φρικάρισε όταν είδε τι κάνει το δικό μας παιδί.
Δηλαδή να γυρίζει από το σχολείο και μέχρι τις εννιά το βράδυ να έχει διάβασμα. Και είπε ότι «εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά, αλλά πιο παραγωγική».