Μύκονος: Αμάξι τυλίχτηκε στις φλόγες στο Περιφερειακό

Μύκονος: Αμάξι τυλίχτηκε στις φλόγες στο Περιφερειακό

 

 

 

Αναστάτωση προκλήθηκε στους διερχόμενος οδηγούς κατά την έξοδο τους από το λιμάνι στο περιφερειακό έναντι πρατηρίου καυσίμων, όταν επαγγελματικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυκόνου με 2 οχήματα,3 άντρες και τον Διοικητή τους ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον χώρο της καμπίνας και κατασβήστηκε άμεσα από την πυροσβεστική έξοδο πριν προλάβει αυτή να επεκταθεί στα εύφλεκτα  οικοδομικά υλικά που μετέφερε το όχημα.Να επισημάνουμε ότι το όχημα λίγα πριν αποβιβάστηκε από το πλοίο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς θα μπορούσε να αναφλεγεί εντος του γκαράζ του πλοίου. Διενεργείτε προανάκριση για τα αιτία της πυρκαγιάς!

Διοικητής Πυροσβεστικού τμήματος Μυκόνου Δημήτριος Δημήτριος Λιότσιος


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Τα αυτοκίνητα μπορούν να πιάσουν φωτιά από πολλές αιτίες. Μηχανικά ή ηλεκτρικά θέματα ειναι τα πιο συνήθη αίτια επίσης ένα αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει φωτιά έπειτα από ένα τρακάρισμα .Εάν δεις καπνό ή φλόγα ή μυρωδιά από καμένο λάστιχο ή πλαστικό αντιδράστε αμέσως.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Κάντε στην άκρη όσο πιο γρήγορα μπορείς, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανάψετε το φλας για να φτάσετε σε ασφαλές σημείο του δρόμου (Parking) ή σε  καποιο σταθμό εξυπηρέτησης του δρόμου.

Σταματήστε αμέσως και σβήστε τη μηχανή .

Βγάλτε όλους τους επιβαίνοντες από το αυτοκίνητο. Μην επιστρέφετε στο καιόμενο όχημα για κανένα λόγο.

Απομακρύνετε τους όλους τουλάχιστον 100 μέτρα απόσταση από το φλεγόμενο όχημα και μακριά από την κυκλοφοριακή κίνηση.

Καλέστε το 199 και ενημερώστε με ακρίβεια.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑ
Συντηρήστε το αυτοκίνητο σε επαγγελματία μηχανικό.

Εάν διαπιστώσετε ότι  υπάρχει διαρροή ή το αυτοκίνητο δεν κινείται σωστά πηγαίνετε άμεσα σε τεχνικό.

Ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο έχει λιγότερες πιθανότητες να πιάσει φωτιά.

Εάν πρόκειται να μεταφέρετε μέσα στο χώρο των επιβαινόντων βενζίνη ή μικρές ποσότητες υγραερίου, αυτά θα πρέπει να είναι καλά σφραγισμένα. Φροντίστε να κρατάτε το παράθυρο ανοιχτό για εξαερισμό.

Τα γκαζάκια και οι φιάλες προπανίου δεν πρέπει να μεταφέρονται ποτέ στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου.

Ποτέ μην παρκάρετε το αυτοκίνητο εκεί που υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως ξερά χόρτα που θα έρχονται σε επαφή με τον ζεστό καταλύτη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ
Να γνωρίζετε τα επικίνδυνα σημάδια όπως κομμένα  ή χαλαρά καλώδια, διαρροές λαδιού ή υγρών καθώς και  ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανόμενης και της περίπτωσης που παρατηρήσετε μια ασφάλεια πόρτας η οποία  πέφτει πάνω απο μια φορά.

Το καπάκι του λαδιού να είναι καλά βιδωμένο και ασφαλισμένο ώστε  να αποφύγετε τη διαρροή.