Επικίνδυνη αύξηση στην κυκλοφορία των προφυλακτικών… «μαϊμού»

Επικίνδυνη αύξηση στην κυκλοφορία των προφυλακτικών… «μαϊμού»

 

 

 

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες…
του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιούν για την ολοένα αυξανόμενη κυκλοφορία παρανομών απομιμήσεων προφυλακτικών γνωστών εταιρειών.
 
Οι εν λόγω υπηρεσίες μάλιστα, εκτιμούν ότι μέσα στους τελευταίους 18 μήνες έχουν εισαχθεί παράνομα εκατομμύρια από αυτά τα προϊόντα.
 
Οι ειδικοί του οικογενειακού προγραμματισμού τονίζουν ότι τα προφυλακτικά-μαιμού δεν προσφέρουν προστασία απέναντι στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την μη επιθυμητή εγκυμοσύνη, από τη στιγμή που σύμφωνα με τις δοκιμασίες που έχουν διεξαχθεί σπάνε πιο συχνά.
 
Τα προϊόντα αυτά παρασκευάζονται στην Άπω ανατολή με ελάχιστο κόστος και πωλούνται στη Δύση στο κόστος των αυθεντικών. Για τη μείωση του κόστους κατασκευής λοιπόν, επιλέγονται φθηνότερες πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις στην ποιότητα να είναι σημαντικές. Πρόκειται για απομιμήσεις πολύ γνωστών εταιρειών, ιδιαίτερα επιτυχημένων, ώστε να είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να το αναγνωρίσει κάποιος ως μη αυθεντικό.
 
Συνήθως πωλούνται σε μικρά, συνοικιακά καταστήματα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχει ζωτική σημασία ο χώρος απ’ όπου αγοράζει κανείς τα προφυλακτικά και προτείνουν ως ασφαλέστερες επιλογές τα φαρμακεία και τα μεγάλα, επώνυμα καταστήματα. Τονίζουν μάλιστα, πως ακριβώς επειδή είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αντιληπτές οι απομιμήσεις, ο μόνος τρόπος να προστατευτεί κανείς είναι να τα προμηθεύεται από αξιόπιστες πηγές.
 
Αυτή τη στιγμή μια απόπειρα εντοπισμού των παράνομων απομιμήσεων γίνεται με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, οι οποίοι φαίνεται να μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά. Η μεγάλη ομοιότητα όμως κάποιων απομιμήσεων με τα αυθεντικά προφυλακτικά εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στις αρχές.
 
MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το citypatras.gr