Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας για το πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας για το πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας με ανάρτηση του στα social media εξηγεί τους λόγους που υπάρχουν στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
"Αγαπητοί συμπολίτες,
Όποιος με γνωρίζει ξέρει πολύ καλά ότι δεν μασάω τα λόγια μου, ειδικά όταν κάτι αφορά το νησί μας. 
Αυτή την περίοδο σε ορισμένες περιοχές του νησιού η εικόνα δεν είναι αυτή που θέλουμε όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι, αιρετοί, αλλά το κυριότερο, οι εργαζόμενοι. 
 
Οφείλω να αναφέρω ότι ο βασικός λόγος των σημερινών προβλημάτων είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο διεθνής διαγωνισμός που κάναμε και θα επιλύσει οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα με μια μεγάλη σύμβαση για τα επόμενα τρία έτη. Πρακτικά σήμερα δεν έχουμε εργολάβο στην καθαριότητα παρά μόνο τους δικούς μας υπαλλήλους.  
Αυτό σε συνδυασμό με ότι λήγουν καθημερινά οι συμβάσεις των εργατών καθαριότητας (δίχως δυνατότητα ανανέωσης), που είχαμε εκτάκτως προσλάβει λόγω της πανδημίας τα τελευταία 2 χρόνια, ότι ο ΧΥΤΑ έχει προσωρινά περιορισμένο ωράριο λειτουργίας από το νέο διαχειριστή του, και ότι τα απορριμματοφόρα εμφάνισαν βλάβες λόγω κυρίως της υπέρ χρήσης, έχουν οδηγήσει στη σημερινή προσωρινη κατάσταση. 
 
Από την αρχή αυτής της ανάρτησης ξεκάθαρα αναγνώρισα το πρόβλημα και ανέφερα τις βασικές αιτίες με απόλυτη ειλικρίνεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεδομένου του προβλήματος δεν πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας όσον αφορά την απόθεση των απορριμμάτων. Γιατί όλοι σε αυτό το νησί ζούμε και ακόμα και όταν δεν έχουμε εμείς την ευθύνη θα πρέπει να συμβάλουμε στον περιορισμό του προβλήματος. Όταν υπάρχει ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων κάθε είδους, το πρόβλημα θα συνεχίζει. Τα έχουμε ζήσει ξανά.  
 Για αυτό θα ήθελα προσωπικά να σας παρακαλέσω όλους να προσπαθήσετε να διαφυλάξετε την εικόνα του νησιού και τη δημόσια υγεία. Για τα ογκώδη αντικείμενα που μπορείτε να φυλάξετε για λίγο καιρό και αργότερα να ειδοποιείστε την υπηρεσία του Δήμου να τα παραλάβει. Πάντα με την απόλυτη δική μας δέσμευση οτι άμεσα θα υπάρχει επίλυση του προβλήματος. 
 
Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ψήφισε την απευθείας προσωρινή ανάθεση αποκομιδής κάτι που θα ξεκινήσει τα επόμενα 24 ώρα. Και βέβαια αναμένεται όπως όλα δείχνουν τις επόμενες εβδομάδες η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα του διεθνούς διαγωνισμού που θα επιλύσει το ζήτημα τα επόμενα τρία χρόνια και ο οποίος έχει προκηρυχθεί εδώ και έξι μήνες".