Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ζορμπάς» την Παρασκευή στον γιαλό

Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ζορμπάς» την Παρασκευή στον γιαλό

 

 

Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών επιστρέφει φέτος μετά από δίχρονη απουσία λόγω κορονοϊού. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό, Παραδοσιακό, Χορευτικό Σύλλογο «Οι Ανεμόμυλοι» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μυκόνου το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου στο Γρυπαρειο Πολιτιστικό Κέντρο της Μυκόνου με τον τίτλο «Ζορμπάς» και αποτελεί έναν ακόμη φόρο τιμής στη λαϊκή μουσικοχορευτική μας παράδοση. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στο γιαλό, ωστόσο ο χώρος διεξαγωγής άλλαξε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
 
Με αφορμή την πρόσφατη επίσημη ένταξη του Ζεϊμπέκικου καθώς και της κουλτούρας του μπουζουκιού στο εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας που θα προταθεί στην UNESCO από το Υπουργείο Πολιτισμού, ιδιαίτερη μνεία θα γίνει για το ζεϊμπέκικο δρώμενο, το χασάπικο και άλλους συναφής χορούς. 
 
 
Τοπικοί χορευτές και ο Σύλλογος «Οι Ανεμόμυλοι», σύλλογοι από τη Σύρο, την Πάτρα, τον Πειραιά και την Κύπρο και η Ακαδημία Ζεϊμπέκικου θα ζωντανέψουν στον γιαλό της Μυκόνου στιγμές από ταινίες και  θα διαδώσουν το πνεύμα της λαϊκής μας κουλτούρας. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός άξιου λαϊκού χορευτή μας, που τίμησε με τον πολύ προσωπικό του τρόπο την λαϊκή χορευτική μας παράδοση, του Μπάμπη Σταματιάδη, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Ώρα έναρξης 07:00 το απόγευμα.