Ελεγκτές στέλνει η ΑΑΔΕ στη Μύκονο!

Ελεγκτές στέλνει η ΑΑΔΕ στη Μύκονο!

 

 

Απόβαση στα νησιά, αλλά και σε τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα πραγματοποιήσουν και φέτος χιλιάδες εφοριακοί ελεγκτές, κυνηγώντας τις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά και θα συλλέγουν «πληροφορίες» για τους φορολογούμενους.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε 16 τουριστικές περιοχές, ανάμεσα τους και το νησί της Μυκόνου, στις οποίες ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μεταφέρει εφοριακούς υπαλλήλους από άλλες ΔΟΥ της χώρας, προκειμένου να πυκνώσουν οι φορολογικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές όπου ο τζίρος είναι αυξημένος τη θερινή περίοδο.


Οι ποινές για τους παραβάτες είναι εξοντωτικές, καθώς ξεκινούν από ένα μικρό πρόστιμο, για μη έκδοση απόδειξης και κλιμακώνονται μέχρι και το πολυήμερο λουκέτο.

Αναλυτικότερα, σε εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2022, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων:

για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων,
της τήρησης των βιβλίων,
της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις).
και... κατασκοπεία
Παράλληλα, τα συνεργεία των εφοριακών θα έχουν και ρόλο «κατασκόπου». Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις υποχρεώσεις των εφοριακών που θα αποσπαστούν στις 16 τουριστικές περιοχές θα είναι και η «καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων».

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα καταχωρούνται και θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά, αναφέρεται στην εγκύκλιο του κ. Πιτσιλή.

Όλο το 2ωρο
Σημειώνεται ότι για φέτος, με δύο προγενέστερες αποφάσεις του κ. Πιτσιλή, έχουν δοθεί εντολές για τη διενέργεια τουλάχιστον 42.900 ελέγχων το 2022, ενώ ακόμη εκκρεμούν και άλλες αποφάσεις για άλλες κατηγορίες ελέγχων, όπως είναι οι τελωνειακοί έλεγχοι, οι έλεγχοι στους δρόμους (διακίνηση αγαθών), που σημαίνει ότι ο αριθμός των φορολογικών ελέγχων του νέου έτους θα ξεπεράσει τις 50.000.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι έκτακτοι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές θα διενεργούνται ολόκληρο το 24ωρο και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε «σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες».

Για την υλοποίηση των ως άνω ελέγχων θα ενισχυθούν για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με προσωπικό του κλάδου Εφοριακών οι ακόλουθες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες:

Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου
Δ.Ο.Υ. Αιγίου Δ.Ο.Υ. Θήρας
Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας
Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής
Δ.Ο.Υ. Κύμης
Δ.Ο.Υ. Κω


Δ.Ο.Υ. Μυκόνου


Δ.Ο.Υ. Νάξου
Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου
Δ.Ο.Υ. Πάρου
Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου
Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας 
Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου
Δ.Ο.Υ. Σάμου
Δ.Ο.Υ. Σύρου
Δ.Ο.Υ. Χανίων
Καλούνται, στο πλαίσιο αυτό, οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να εργαστούν στις 16 τουριστικές περιοχές να δηλώσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 10 Μαΐου.

sofokleousin.gr