Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία απογειώνουν τις κρατήσεις της TUI για το καλοκαίρι

Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία απογειώνουν τις κρατήσεις της TUI για το καλοκαίρι

 

 

Oι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν του 2022 εξελίσσονται πολύ θετικά, ιδιαίτερα στις αγορές του Ην. Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Στη Γερμανία, οι κρατήσεις κατά την περίοδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι των επιπέδων της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Όπως δήλωσε ο CEO του τουρ οπερέιτορ Fritz Joussen, η αγορά του Ην. Βασιλείου παραμένει πρώτη στη γενική εξέλιξη των κρατήσεων για αυτό το καλοκαίρι και παρουσιάζει αύξηση 14% έναντι των επιπέδων του 2019.

Οι πελάτες του μεγάλου τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν να δαπανούν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους, όπως αναφέρει ο κ. Joussen σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του ομίλου.

Για το χειμώνα του 2021/22 καταγράφεται επίσης αύξηση στις μέσες τιμές ταξιδιών της τάξης του 14%, ενώ οι τιμές για το καλοκαίρι του 2022 είναι αυξημένες κατά 20%.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στα πακέτα διακοπών και όχι στις ατομικές υπηρεσίες ή στις κρατήσεις σε ξενοδοχεία ανώτερης κατηγορίας. Σύμφωνα με τον κ. Joussen, οι δύο τάσεις που παγιώνονται στα ταξίδια είναι ότι οι κρατήσεις πραγματοποιούνται σε σημαντικά κοντινότερες ημερομηνίες από την έναρξη του ταξιδιού και ότι αφορούν υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας. Το γεγονός αυτό, τονίζει, είναι ευεργετικό για τις πωλήσεις, τα περιθώρια κέρδους και την κερδοφορία.

Κατά την πασχαλινή περίοδο, η χρήση αεροσκαφών έφτασε στο 95% στο Ην. Βασίλειο και στο 91% στη Γερμανία ενώ συνολικά ταξίδεψαν 1,1 εκατ. τουρίστες.

Από τη Μ. Δευτέρα, οι νέες κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 117% έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Η σταθεροποίηση της αγοράς, η εξέλιξη των κρατήσεων και ο μετασχηματισμός της εταιρίας κατά την τελευταία διετία, αποτελούν τις βάσεις για περαιτέρω μείωση των κρατικών ενισχύσεων για λόγους αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Η επόμενη αποπληρωμή των πιστωτικών γραμμών που υποστηρίζονται από το κράτος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί "άμεσα", δήλωσε ο κ. Joussen.

tornosnews.gr