Δήμαρχος Μυκόνου: «Η τοπική κοινωνία να στηρίξει κάθε προσπάθεια, που διασφαλίζει την μοναδικότητα του φυσικού τοπίου»

Δήμαρχος Μυκόνου: «Η τοπική κοινωνία να στηρίξει κάθε προσπάθεια, που διασφαλίζει την μοναδικότητα του φυσικού τοπίου»

 

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς συμμετείχε στο Συνέδριο “Choose Greece 2022”, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε κάποια σημεία από την ομιλία του Δήμαρχου.

«Απέναντι στον κίνδυνο της αλλοίωσης των τοπικών χαρακτηριστικών και της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε τουριστικού προορισμού, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας:  Η Πολιτεία να νομοθετήσει με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, στην πολιτιστική ταυτότητα, αλλά και στη φέρουσα ικανότητα της κάθε τοπικής κοινωνίας, χωρίς να αφήνει κερκόπορτες για εξαιρέσεις, αλλά και να δημιουργήσει τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή των νόμων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει από την Πολιτεία, αλλά και από κάθε επενδυτή, εντός ή εκτός εισαγωγικών, το σεβασμό και την αναγνώριση του δικαιώματος για σύγχρονες υποδομές, ελεύθερους χώρους, προστασία του τοπικού οικοσυστήματος.
Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κατανοήσουν ότι τα κέρδη τους, πέρα από τις δικές του επενδύσεις και την επιχειρηματική τους ικανότητα, προέρχονται και από τον μοναδικό χαρακτήρα και την φυσική ομορφιά του κάθε προορισμού.

Η τοπική κοινωνία συνολικά να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται τους νόμους σε όλα τα επίπεδα και να στηρίξει κάθε προσπάθεια, που διασφαλίζει την μοναδικότητα του φυσικού και οικιστικού τοπίου.»