Έτοιμο το παλαιόκαστρο για την μουσική εκδήλωση «Από την πόλη στη Σμύρνη»

Έτοιμο το παλαιόκαστρο για την μουσική εκδήλωση «Από την πόλη στη Σμύρνη»

 

Το παλαιόκαστρο είναι έτοιμο να υποδεχθεί κοινό και μουσικούς στην εκδήλωση μνήμης της Κυριακής για τις Χαμένες Πατρίδες. Η Εντεταλμένη Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένης Κοντιζά μαζί με την του Πάτερ Βασίλειου Τζανιδάκη  και μιας δυνατής ομάδας συνεργατών ολοκλήρωσαν τις εργασίες για την μουσική εκδήλωση.


Η είσοδος είναι ελεύθερη και ώρα έναρξης 19:30, όμως λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η έγκαιρη άφιξη σας στο χώρο θα εξασφαλίσει την παρουσία σας στην εκδήλωση.

Το σχόλιο από την Εντεταλμένη Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Ελένη Κοντιζά.

«Έτοιμο το Παλαιόκαστρο να υποδεχθεί κοινό και μουσικούς στην εκδήλωση μνήμης της Κυριακής για τις Χαμένες Πατρίδες. Με την βοήθεια του π. Βασίλειου Τζανιδάκη και μιας δυνατής ομάδας συνεργατών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Ηρεμία ψυχής και πνεύματος ο υπέροχος χώρος του αιωνόβιου μοναστηριού που στολίζει μαζί με την Ι. Μονή της Παναγιάς Τουρλιανής την Άνω Μερά μας. Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς θα πλημμυρίσει με θύμησες, εικόνες και ήχους από τη Σμύρνη και το Αϊβαλί μέχρι την Πόλη.»Η τοποθέτηση από τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά για την Μουσική Εκδήλωση.

«Ο σεβασμός στην ιστορία και την παράδοση και η μνήμη σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τον Ελληνισμό αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Με τη διοργάνωση αυτής της συναυλίας τιμούμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και αναδεικνύουμε την ιδιαίτερη μουσική παράδοση, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν.
Θα ήθελα να συγχαρώ το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και τον Πατέρα Βασίλειο Τζανιδάκη επέχοντα θέση Ηγουμενοσυμβουλίου για την έγκριση και παραχώρηση του χώρου της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου και να προσκαλέσω όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να παραστούν στη μοναδική αυτή συναυλία.»