Εντυπωσιακή η Μύκονος την βραδιά της Ανάστασης

Εντυπωσιακή η Μύκονος την βραδιά της Ανάστασης

 

φωτό εξωφύλλου: thanasis kakavoulas
 
Έλαμψε η Μύκονος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Εντυπωσιακά φωτισμένη σε δύο κομβικά σημεία έστειλε το μήνυμα της Ανάστασης αλλά και του Θείου Δράματος, την προηγούμενη. 
 

 
Δημαρχείο και Μύλοι φωτίστηκαν σε μωβ χρώμα την Μεγάλη Παρασκευή και σε κόκκινο την βραδιά της Ανάστασης σηματοδοτώντας το πένθος αλλά και την ανάσταση του Κυρίου μας.
 
 
Το νησί «βούλιαξε» από κόσμο σε ένα Πάσχα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς υποδέχθηκε περισσότερο κόσμο και από το αντίστοιχο του 2019. Η σεζόν διαφαίνεται εξαιρετικά καλή σύμφωνα με τα μηνύματα που έρχονται από τις κρατήσεις, εκτός σημαντικού απροόπτου. 
 
 
 
Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος ντόπιων και εκδρομέων ώστε να ευχαριστηθούν αυτές τις Άγιες ημέρες με τον τρόπο και την κατάνυξη που τους αρμόζει, μετά από δύο ολόκληρα χρόνια. 
 
φωτό yiannis kolios
 
Το αδιαχώρητο στη Χώρα αλλά και στην Άνω Μερά, με τα μαγαζιά κλεισμένα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ δεν έπεφτε «καρφίτσα» σε όλες τις ενορίες του νησιού την ώρα της Ανάστασης.
 
 
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στη Μύκονο το Άγιο Φως με πτήση της Sky Express και το υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος Μαραγκός, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου.
 
.
 
 
 
Το Άγιο Φως από τη Μύκονο ταξίδεψε και στην Μητρόπολη Παροναξίας με σκάφος. 
 
Το Χριστός Ανέστη ακούστηκε στις 12:00 το βράδυ και την ίδια στιγμή εκατοντάδες πυροτεχνήματα έδωσαν το δικό τους εντυπωσιακό χορό στον ουρανό της Μυκόνου κάνοντας τη νύχτα μέρα σε τρία σημεία του νησιού, Μύλους, γιαλό και Άνω Μερά. 
 
φωτό thanasis kakavoulas
 
Εντυπωσιακές οι εικόνες που έκαναν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων δείχνοντας μια Μύκονο πιο γιορτινή και πιο φωτισμένη από ποτέ. Και του χρόνου!
 
φωτό thanasis kakavoulas