«Παγώνουν» οι βαρέες οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο από Απρίλιο έως Οκτώβριο - Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παγώνουν» οι βαρέες οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο από Απρίλιο έως Οκτώβριο - Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Την ομόφωνη απόφαση 188/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου. Η απόφαση αφορά στην αναστολή των βαρέων οικοδομικών εργασιών τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί. Κατά της απόφασης είχαν προσφύγει 15 κατασκευαστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο. Όλες οι απαγορεύσεις αφορούν τις βαρέες οχλήσεις και όχι την οικοδομή στο σύνολό της. 

Η κανονιστική απόφαση του Δήμου Μυκόνου αφορά στην απαγόρευση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και εργασιών βαρέας όχλησης και την επιβολή προστίμων. 

Το πρώτο σκέλος της απόφασης αφορά την διακοπή οποιασδήποτε εργασίας που προκαλεί όχληση στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας Μυκόνου από 01/04-01/11 εκάστου έτους με πρόστιμο για κάθε παράβαση ανάλογα με το είδος της από 5.000-40.000€.

Στο δεύτερο σκέλος αφορά την διακοπή οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας που προκαλεί όχληση στους πυκνοκατοικιμένους οικισμούς (Πλατύ γιαλός, Άγιος Στέφανος, Ορνός, Τούρλος, Άγ. Ιωάννης, Άνω Μερά) όπως: χρήση βαρέων μηχανημάτων (τσάπες, σφυριά, κομπρεσέρ), σοβάδες με χρήση πρέσας, μεταφορές προϊόντων εκσκαφής, σκυροδετήσεις, εκσκαφές, οποιαδήποτε εργασία, μεταφορά και χρήση μπετό, εκτός χώρας από 01/06 έως 15/09 εκάστου έτους με πρόστιμο για κάθε παράβαση ανάλογα το είδος της από 5.000-40.000€.

Στο υπόλοιπο νησί η απαγόρευση ισχύει από 26/06 10/09 εκάστου έτους. 

Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: