ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΙΚΕ «Σεβόμαστε απόλυτα τις διαδικασίες και τη νομιμότητα» - Η απάντηση της εταιρείας προς το Δημοτικό Συμβούλιο

ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΙΚΕ «Σεβόμαστε απόλυτα τις διαδικασίες και τη νομιμότητα» - Η απάντηση της εταιρείας προς το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Με έγγραφό της προς το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που δημοσιοποίησε η ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΑΕ κατέθεσε τις απόψεις της για το θέμα που έχει προκύψει μετά την περσινή μίσθωση ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στην επιχείρηση. Στο έγγραφο το οποίο κοινοποιείται και στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου και ανέγνωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς στο Σώμα, η εταιρεία τονίζει ότι σέβεται απόλυτα τις διαδικασίες και τη νομιμότητα και είναι έτοιμη να προσφύγει στην δικαιοσύνη για οποιαδήποτε αυθαίρετη καταπάτηση των δικαιωμάτων της. Παράλληλα ζητά την συνεργασία του Δ.Σ. με γνώμονα, όπως αναφέρει, το κοινό συμφέρον, απαιτώντας από αυτό να απέχει από ενέργειες-πράξεις και παραλείψεις που προκαλούν βλάβη στην επιχείρηση της. Τονίζει δε ότι στο χώρο εναπόθεσε διάφορα υλικά, μηχανήματα και εργαλεία, λόγω εργασιών που γίνονται στο ξενοδοχείο της επιχείρησης και είχε ενημερώσει γι΄αυτό την αστυνομία.
 
Όπως επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, η εταιρεία δεν γνώριζε για την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. τονίζοντας ότι «στοχοποιείται» η επιχείρηση της και αναφέρεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που συνέταξε με την ΕΤΑΔ – Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» στις 6.07.2021 για την μίσθωση τμήματος του παλαιού αιγιαλού στο Καλό Λιβάδι. Επίσης αναφέρεται στην υπ. Αρ. 232/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ στην προσφυγή του Δήμου Μυκόνου κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης παραχώρησης, η οποία και απορρίφθηκε από την Επιτροπή. 
 
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «ο Δήμος Μυκόνου με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο για λόγους άγνωστους στους ιδιοκτήτες της εταιρίας, ουδέποτε σεβάστηκε τις αποφάσεις των ανωτέρω αρχών» και «κάνοντας κατάχρηση εξουσίας» προέβη σε μια σειρά από «αυθαίρετες πράξεις» με την «συνδρομή και των αστυνομικών αρχών». 
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η επιχείρηση τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται υπό καθεστώς αστυνομικού κλοιού «ωσάν να είμαστε εγκληματικές φυσιογνωμίες» και επισημαίνει ότι οι αστυνομικές αρχές προέβησαν στην κατάσχεση ενός «άσχετου μηχανήματος» που απλά βρισκόταν στον χώρο επισημαίνοντας ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί από τις 15/3/2022 «ότι θα εναποθέσουμε στον εν λόγω χώρο πράγματα και υλικά ενόψει των εργασιών που γίνονται στο ξενοδοχείο AEGON», ενώ αναφέρεται και στην διένεξη που υπάρχει μεταξύ της επιχείρησης και όμορου γείτονα στον οποίο η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα μήνυση. 
 
Σχετικά με το επίμαχο θέμα του δρόμου η εταιρεία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει εγκεκριμένη οδός» και κατηγορεί το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για "διασπορά ψευδών ειδήσεων", καταθέτοντας τον αριθμό επίσημου εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, που απευθύνεται στο ΑΤ Μυκόνου μέσω του οποίου προκύπτει ότι «στο Δημόσιο Κτήμα ΑΒΚ 7 δεν υπάρχει εγκεκριμένη οδός». 
 
«Η εταιρεία μας σέβεται απόλυτα τις διαδικασίες και τη νομιμότητα, με την οποία επιθυμεί να πορεύεται» καταλήγει η ανακοίνωση και προειδοποιεί ότι για οποιαδήποτε αυθαίρετη καταπάτηση των δικαιωμάτων της θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. 
 
Αναλυτικά το έγγραφο της ΧΡΥΣΑΛΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΕ στο Δ.Σ.