Αδιανόητα και προκλητικά όσα συμβαίνουν στο Καλό Λιβάδι

Αδιανόητα και προκλητικά όσα συμβαίνουν στο Καλό Λιβάδι

 

 

 

Είναι πράγματι αδιανόητα και τουλάχιστον προκλητικά τα όσα εκτυλίσσονται στις παραλίες του νησιού μας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η κατάσταση επιδεινώνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Καλό Λιβάδι και τα όσα εξώφθαλμα συμβαίνουν στην περοχή. Σε λίγο θα κλείσει και ο δρόμος. Ή μήπως δεν υπήρχε και δρόμος; 
 
 
Χωρίς να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, μπορούμε να εικάσουμε την θύελλα που έρχεται και σίγουρα θα χτυπήσει σε πολλά επίπεδα. Δεν μπορούμε ωστόσο παρά να μην αναρωτιώμαστε τι τελικά γίνεται.
 
Μετά τα περσινά γεγονότα που είχαν σαν αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι και τις παρεμβάσεις και το αυτόφωρο του Δημάρχου για το θέμα, φέτος οι προετοιμασίες που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες (που σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιορίζονται μόνο στις ημερήσιες εργασίες) έχουν σαν αποτέλεσμα να φέρνουν όλους τους πολίτες και πάλι στα όρια τους, για το που θα φτάσει επιτέλους η κατάσταση στην συγκεκριμένη παραλία, αλλά και στο νησί εν γένει.
 
Τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες δεν σταματούν ούτε τα έγγραφα των δημοσίων υπηρεσιών που μιλούν για αυθαίρετες κατασκευές και για διακοπή εργασιών σε ισχύ!
 
Ένα τέτοιο έγγραφο παρουσίασε ο Συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μυκόνου, στον επίσημο λογαριασμό του στα social media, μετά από σχετική αίτησή του στην Πολεοδομία της Σύρου.
 
Στο έγγραφο με ημερομηνία 4.04.2022 αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο του Καλού Λιβαδιού υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και έχει διαταχθεί «διακοπή εργασιών»! Αυτό το γνωρίζουμε ότι ισχύει από πέρυσι και το έγγραφο επιβεβαιώνει ότι αυτό δεν έχει αλλάξει. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι στην περιοχή, έχει παραχωρήσει έναντι ανταλλάγματος, η Κτηματική Υπηρεσία στην συγκεκριμένη εταιρία.
 
 
Το σχετικό έγγραφο που φέρνει στο φως ο συνδυασμός του Χρήστου Βερώνη, υπογράφει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Παναγιώτης Καρακατσάνης και έχει σταλεί στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου με κοινοποίηση την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο θέμα «έχει συνταχθεί η 125/21 έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου, στην περιοχή Καλό Λιβάδι στη Μύκονο […] και βάση του σχετικού (Α12) είναι σε ισχύ η διακοπή οικοδομικών εργασιών».
 
Βέβαια αυτά που γράφουν τα έγγραφα, με αυτά που πραγματικά γίνονται είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.
 
 
 
Η ημερομηνία που αναγράφεται στο έγγραφο είναι 4.04.2022 και αναφέρει ότι με την έκθεση 125/21 (δηλαδή από το 2021) είναι σε ισχύ αναστολή εργασιών! Σε ένα από τα σχετικά του εγγράφου αναφέρεται ότι η επιχείρηση έχει κάνει προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας, ωστόσο αφενός δεν αναφέρεται κάποια νεώτερη απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, αφετέρου, καταλήγει ότι η διακοπή των εργασιών βρίσκεται σε ισχύ. 
 
Ωστόσο οι φωτογραφίες αντικατοπτρίζουν ποια είναι η κατάσταση στις 6.04.2022!
 
Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, όσα υπήρχαν πέρυσι αντικαταστάθηκαν από νέες μη σταθερές κατασκευές μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο περιβάλλοντας χώρος εχει αλλάξει δραματικά και με τον περιορισμό του δρόμου που υπάρχει και εξυπηρετεί πολύ πριν από το 1970 την πρόσβαση κατά μήκος της συγκεκριμένης παραλίας.